Un top manager Toyota spune că mașinile electrice nu sunt cel mai bun mod de a lupta cu schimbările climatice

Există un mod mai eficient și mai rațional în lume de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră decât trecerea de la mașinile tradiționale la vehiculele pur electrice. O declară șeful Toyota Canada, Larry Hutchinson.

FOTO: driving.ca

Reprezentantul mărcii japoneze a subliniat o scădere a vânzărilor de vehicule electrice (cel puțin pentru anumite modele și în anumite perioade de timp) în Canada și SUA din cauza încetării sprijinului oferite de conducerile acestor ţări. Principalul argument al lui Hutchinson este că mașinile electrice sunt prea scumpe și, prin urmare, necesită stimulente sub formă de subvenții. Deci, există costuri majore de capital în avans care trebuie să fie plătite de cineva şi până în prezent s-a văzut că aceşti consumatorii singuri nu sunt pregătiți să le achite.

Curios este faptul că, cumpărătorii de Toyota Prius și alte modele hibride au primit subvenţii fiscale federale între anii 2005 și 2010. Iar mașinile Toyota care folosesc hidrogenul pentru a-l transforma în electricitate pentru propulsie încă sunt vândute cu reduceri de impozit.

“Oricât de motivat este consumatorul, există un preț sau o primă peste care oamenii nu vor alege un produs mai curat, deoarece rambursarea este intangibilă și necesită adesea compromisuri în confort și comoditate. Vă rog să nu mă înțelegeți greșit: am foarte mult respect pentru munca pe care Tesla și alții au depus-o în crearea unei piețe pentru vehicule cu emisii zero. Însă abordarea actuală a construirii EV-urilor nu este un glonț de argint care va rezolva impactul asupra mediului al sectorului transporturilor. Așa că închideți ochii un minut și imaginați-vă că acum este anul 2030.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare eficiența resurselor. Există o ofertă globală finită de materiale necesare pentru producerea de baterii și o cerere în creștere pentru baterii, nu doar din sectorul transporturilor. Prin urmare, este esențial să folosim aceste resurse cât mai eficient, atât pentru a ușura impactul asupra mediului extragerii materialelor pentru baterii, cât și pentru a ne asigura că putem produce rentabil vehicule cu emisii reduse sau cu zero emisii”, a spus Larry Hutchinson într-un interviu acordat pentru colegii de la driving.ca

Pentru a demonstra că modelele hibride ale Toyota sunt o achiziție mai rațională decât mașinile electrice moderne, Hutchinson oferă următorul argument:

“Capacitatea medie a bateriei în mașinile electrice este de aproximativ 60 kWh. Capacitatea medie a bateriei într-un model Toyota Hybrid este de 1.4 kWh. În termeni practici, acest lucru înseamnă se pot construi 42 de exemplare Toyota Prius în locul unui singur vehicul electric cu o baterie de 60 kWh”.

Conform calculelor sale, 42 de Prius-uri, fiecare dintre acestea reducând emisiile de gaze cu efect de seră cu 30%, va avea într-un final un impact asupra mediului echivalent cu 12 vehicule electrice.

“Deci, întrebarea este aceasta: ținând cont de aceeași cantitate de resurse, doriți să reduceți emisiile de gaze cu efect de seră pe o mașină? Sau pe 12? Și asta înseamnă 12 vehicule fără o anxietate în ceea ce priveşte autonomia, stimulente guvernamentale sau chiar investiții în infrastructură”, a adăugat șeful biroului local Toyota.

Amintim că Toyota este liderul industriei auto în electrificare şi cel mai verde producător auto existent pentru că a produs deja peste 13 milioane de automobile hibride şi numărul acestora creşte pe an ce trece.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/s-a-terminat-cu-scutirea-de-50-la-importul-automobilelor-hibride-iata-prevederile-ce-ar-intra-in-vigoare-de-la-1-ianuarie/

Mesaj pentru producătorii auto germani: “Nu exportați mașinile diesel vechi în Europa de Est”

Mesaj pentru producătorii auto germani: “Nu exportați mașinile diesel vechi în Europa de Est”

Constantin Mihalachi: Unde este logica dragi guvernanți?! De ce vă luați de hibride când toată lumea le promovează?

(video) Cum funcţionează Hybrid Synergy Drive – renumitul sistem hibrid de pe modelele Toyota

Cmentariile sunt închise