(foto) Premieră: Noul BMW M4 GT4 – de peste două ori mai ieftin decât un M4 GT3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu prezentarea oficială premergătoare weekendului de curse SRO de la VIRginia International Raceway (SUA), BMW M Motorsport a intrat în faza de vânzare a noului BMW M4 GT4, care urmează să continue succesul predecesorului său în categoria GT4 consacrată la nivel internațional, începând cu sezonul 2023.

Noul BMW M4 GT4 iese la vânzare cu o mulțime de elemente tehnice și la un preț net de 187.000 de euro. Producția este programată să înceapă în octombrie 2022, pentru a permite ca primele mașini să fie livrate echipelor la timp pentru începutul sezonului 2023.

Noul BMW M4 GT4 a fost dezvoltat pe baza maşinii stradale pentru a câștiga curse și titluri, la fel ca predecesorul său în caroserie F82. În acest scop, cele mai recente tehnologii cheie din modelul de producție au fost combinate cu o gamă de componente de la fratele său mai mare – M4 GT3.

Dezvoltatorii s-au concentrat pe patru domenii cheie: performanță, fiabilitate, eficiență a costurilor și mentenanță. În plus, evoluțiile ulterioare în ergonomie și electronică au îmbunătățit considerabil experiența clienților. Acestea includ sistemul M Track Cockpit, care face posibile multe setări și verificări ale vehiculului direct prin intermediul elementelor de control, minimizând astfel conexiunea mai consumatoare de timp la un laptop.

La dezvoltarea noului BMW M4 GT4, BMW M Motorsport a beneficiat de sprijinul unor parteneri puternici. Bcomp, H&R, PUMA, RAVENOL și RECARO au împărtășit o experiență valoroasă în domeniile lor și, prin aceasta, au contribuit important la succesul proiectului.

După prezentarea din SUA, BMW M4 GT4 intră în faza finală de testare. Aceasta va include mașina care va participa la următoarea cursă a Nürburgring Endurance Series și la cea de 24 de ore de la Portimão. Datorită dezvoltării aproape de producție și omologării SRO în așteptare, mașina poate fi folosită în toate seriile de curse GT4 din întreaga lume.

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.863 x 2.093 (cu oglinzi) x 1.368 (înălţimea e variabilă) x 2.857 mm.
  • Sub capotă are un benzinar cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, cu tehnologie M TwinPower turbo, patru supape per cilindru, injecție directă, Valvetronic. Produce până la 550 CP şi 650 Nm de cuplu. Este cuplat la o cutie de viteze automată cu 7 trepte de la ZF cu software pentru motorsport, care funcţionează alături de un diferențial cu alunecare limitată DREXLER cu răcire auxiliară separată controlată de temperatură şi arbori de transmisie optimizați pentru motorsport.
  • Dispune de:
    • sistem de climatizare şi parbriz încălzit;
    • volan iluminat FANATEC GT4 cu diverse comenzi;
    • control al tracțiunii în 10 trepte;
    • scaun de siguranță RECARO special construit cu ventilație, poziție fixă ​​și emblemă BMW M4 GT4;
    • interior și exterior realizat din fibră naturală ușoară de către Bcomp, în timp ce capota integrează nişte prize de aer special proiectate;
    • acoperiș ușor similar celui de pe M4 GT3 (CFK);
    • aripă spate reglabilă GT3 Concept Motorsport (fibră naturală);
    • bară anti ruliu faţă/spate pentru motorsport, reglabilă pe cinci niveluri;
    • amortizoare motorsport KW bidirecționale special construite cu arcuri H&R cu trei rate diferite;
    • răcire cu cu dublu flux a frânelor;
    • etc.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/