(foto) Premieră: Noul Lexus LC Aviation a părăsit Japonia

La sfârşitul lunii octombrie din 2020, Lexus a introdus o versiune specială a coupeului LC pentru piața japoneză numită Aviation. Aceste mașini se deosebesc printr-un spoiler posterior din fibră de carbon, jante forjate cu cinci spiţe, decor negru suplimentar, un interior modificat şi un diferențial cu alunecare limitată și un interior modificat. 

Ediția specială cu volan pe dreapta a fost anunţată ca fiind limitată la doar 70 de exemplare şi că astfel de maşini nu vor apărea în afara statului asiatic. Însă mai nou divizia americană l-a făcut disponibil cu volan pe stânga, într-un număr de asemenea limitat, dar şi sub denumirea 2021 LC 500 Inspiration Series.

Noua versiune este oferită exclusiv cu un benzinar V8 natural aspirat de 5.0 litri (477 CP/540 Nm) și o transmisie automată cu zece trepte. Respectiv, versiunea 2021 Inspiration Series nu va apărea pe piața americană nici cu motorizarea hibridă (disponibilă în Japonia), nici sub forma unei decapotabile. 

Setul de upgrade-uri este aproape același care a fost anunţat pentru maşina în specificaţie japoneză. Toate cele 100 de mașini vor fi vopsite într-o nuanță specială de Obsidian și vor primi, de asemenea, o aripă dezvoltată special cu inspiraţie din aviaţie, un acoperiș din fibră de carbon, jante forjate de 21 de inci, un diferenţial Torsen, scaune sport în două tonuri tapițate cu Alcantara, aplicaţii din fibră de carbon și, bineînțeles, o insignă de identificare caracteristică pe panoul frontal.

Interesant mai este de notat că în cadrul proiectului pilotul Yoshihide Muroya, care participă la curse aeriene internaționale, a fost invitat să participe la rafinarea versiunii automobilului. Aripa posterioară este arcuită contra direcţiei de mişcare, iar pe marginile sale există stabilizatori verticali.

Forma lor a fost aleasă în așa fel încât în timpul mișcării mașinii să creeze vârtejuri care să “calmeze” și mai mult curenții de aer din spatele mașinii. Dezvoltatorii spun că soluţia are un efect pozitiv asupra stabilității atunci când se fac manevre la viteze mari.

Prețurile pentru noul Lexus LC 500 Inspiration Series nu au fost încă anunțate, însă, judecând după faptul că livrările primelor mașini către clienții din SUA vor începe până la sfârșitul iernii, lista actualizată a prețurilor va fi publicată în câteva săptămâni. 

În Japonia, pentru o versiune similară s-au cerut minim 144.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/