(foto) Doi gospodari din raionul Rezina au rămas fără motocultoare şi au fost amendaţi cu câte 17000 de lei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polițiștii de patrulare au depistat doi conducători de motocultoare în stare de ebrietate avansată. Aceștia au fost observați zilele trecute de inspectorii care activau în satul Cinișeuți din raionul Rezina la sporirea gradului de siguranță în trafic, deplasându-se pe drumurile publice.

Opriţi pentru verificare, polițiștii au observat că ambii ar fi consumat alcool, fiindu-le propus să treacă procedura de testare alcoolscopică. Rezultatele au arătat că bărbatul de 31 de ani avea o concentrație de 0.61 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, iar cel de 39 de ani o concentrație de 0.44 mg/l.

Motocultoarele au fost duse la parcarea specială, iar bărbații au fost sancţionaţi cu amenzi de tocmai 17.000 mii de lei!

INSP remarcă faptul că în această perioadă, în special în sate, mulți cetățeni circulă cu motocultoare pentru activități din gospodărie.

În context, posesorilor unor astfel de vehicule li se recomandă: să nu consume alcool înainte de a porni la drum, să-și echipeze unitatea de transport cu dispozitive de iluminare, să poarte veste reflectorizante şi să țină cont de situația climaterică de afară.

Conform RCR, conducătorului motocultorului cu remorcă i se interzice:

  • să circule pe drumul modernizat, în cazul în care în direcţia de deplasare există un drum rudimentar;
  • să transporte obiecte care depăşesc lungimea, lăţimea şi înălţimea remorcii (0.5 x 0.4 x 1.5 m respectiv, de la suprafaţa platformei remorcii);
  • să transporte persoane în remorcă;
  • să schimbe direcţia de mers fără a semnaliza şi fără a se asigura că din faţă sau din spate nu vin vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării;
  • să conducă fiind în stare de ebrietate;
  • să conducă dacă dispozitivele de comandă sunt defectate;
  • să circule dacă motocultorul cu remorcă nu este echipat cu frână la remorcă;
  • să circule pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă dacă motocultorul cu remorcă nu este utilat cu far.

Cmentariile sunt închise