(foto) Premieră: Noul Renault Talisman facelift devine un model business mai atrăgător

O altă premieră a celor de la Renault, pregătită pentru debut la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, este modelul actualizat Talisman. Facelift-ul l-a făcut şi mai atrăgător vizual, dar şi din punct al dotărilor, ridicându-i nivelul general de prezenţă mai aproape de cel al concurenţilor de talie business.

Ce-i aduce nou facelift-ul?

  • Capătul frontal este mai rafinat cu o nouă grilă de radiator cu inserţii cromate transversale și cu un profil modificat al barei de protecție.
  • Toate modelele Talisman indiferent de echipare vin acum dotate cu faruri full LED. Opţionale sunt disponibile nişte faruri adaptive cu tehnologie LED MATRIX și indicatoare dinamice LED de direcţie. Alura lor elegantă este evidențiată de luminile de zi în formă de C, specifică gamei Renault.
  • În spate, stilul pur și rafinat al noului Talisman este întărit de stopurile full LED redesante pe interior, în care sunt încadrate inserţii cromate și includ indicatori dinamici de direcţie. Antena fină tip rechin montată pe spate îmbunătățește calitatea sistemului multimedia al noului Talisman, oferindu-i în același timp un aspect sportiv.
  • Paleta de culori pentru caroserie este completată de nuanţele Baltic Grey, Vintage Red și Highland Grey. Noi sunt şi modelele de jante Pierre (17 inci), Stellar (18 inci) și Sato (19 inci).
  • Acum, pe măsură ce șoferul se apropie de vehicul, este declanșată o secvență de iluminare care implică farurile și iluminarea mânerelor ușilor. Luminile interioare apoi urmează exemplul în timp ce șoferul urcă în habitaclu.
  • S-a avut mare grijă în proiectarea habitaclului noului Talisman facelift chiar până la cele mai mici detalii. O nouă ornamentare cromă evidențiază forma consolei centrale, care este acum dotată cu iluminare ambientală, în timp ce un nou finisaj din lemn de pe tabloul de bord și portiere adaugă un aspect elegant ediţiei INITALE PARIS. Pentru un compartiment interior mai personalizat, șoferul și pasagerii deopotrivă pot alege acum dintr-o gamă de 8 moduri prestabilite de iluminare ambientală prin setările MULTI-SENSE.
  • Ca echipare standard începând cu nivelul Intens vine acum un nou panou de bord digital de 10.2 inci. Setările MULTI-SENSE permit personalizarea sa completă cu afişaje ale sistemului de navigaţie pentru o experiență de conducere unică.
  • Noul Talisman facelift este mai confortabil și mai ergonomic decât oricând, cu o oglindă retrovizoare electrochromică și cu suporturi mai mari de pahare, care vin acum cu ornamente cromate și iluminare din spate.
  • Pe consola centrală a fost adăugat un dock prin care telefoanele vor putea fi încărcare fără fir, în timp ce comenzile de control a temperaturii dispun acum de câte un afișaj digital.
  • Noul buton Auto-Hold menține vehiculul staţionat atunci când nu este aplicată frâna de parcare.
  • Comenzile pentru sistemul Cruise Control sunt acum localizate pe volan pentru o experiență mai ușor de utilizat.
  • Noul Talisman facelift aduce confort și stil în prim plan. În nivel de echipare de bază se oferă o nouă tapiţerie textilă, iar una din piele este disponibilă ca opțiune de la al doilea nivel de echipare – Intens. Tapiţeria Riviera vine într-una dintre cele trei culori: Light Sand-Grey, Castenyera Brown şi Titanium Black, iar tapițeria INITIALE PARIS oferă posibilitatea de a alege între două tipuri de tapițerie exclusivă din piele căptușită Nappa (Black Titanium sau Light Sand-Grey), cu adăugarea de cusături contrastante în nuanţă Cognac. În cele din urmă, începând cu nivelul de echipare Intens, clienții pot alege din negru sau gri deschis pentru paletele de culori interioare.

Noul Talisman facelift vine şi cu cele mai noi avansări tehnologice ale Renault pentru o adevărată experiență de primă clasă.

  • După noul Espace facelift, Talisman este cel de-al doilea model Renault care vine echipat cu tehnologia LED MATRIX Vision. Sistemul inteligent de iluminat adaptiv îmbunătățește siguranța prin performanțe mai bune decât sistemele cu LED-uri tradiționale. În comparație cu modelele mai vechi oferă cu 50% mai multă lumină și un interval de vizibilitate extins de 220 m față de cei 175 anteriori. Fasciculul se ajustează constant pentru a ține cont de condițiile de trafic și de alți şoferi, ceea ce înseamnă o mai mare liniște sufletească la volan.
  • Noul Talisman facelift oferă ecosistemul Renault EASY CONNECT, care combină o serie de aplicații precum MY Renault, noul sistem multimedia Renault EASY LINK și alte servicii conectate, cum ar fi actualizări automate și control de la distanţă a maşinii.
  • Sistemul multimedia Renault EASY LINK oferă o interfață ușor de utilizat și personalizabilă. Ecranul de 9.3 inci în configurația portret oferă o notă modernă habitaclului. Renault EASY LINK include radio digital DAB, multimedia și compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay, precum și un sistem de navigaţie prin satelit cu căutare de adrese prin Google, informații despre prețurile la combustibili și despre trafic în timp real.
  • Sistemul Renault EASY LINK cu un ecran de 7 inci și cu compatibilitate Android Auto/Apple CarPlay vine standard pe maşina în nivel de echipare de bază Zen.
  • Cele 13 difuzoare ale sistemului audio Bose Premium incluse în echiparea INITIALE PARIS au fost, de asemenea, reproiectate pentru a garanta o experiență audio mai calitativă, datorită celor cinci moduri prestabilite.
  • Noul Talisman facelift a fost îmbunătățit cu mai multe sisteme avansate de asistență a şoferului (ADAS), care acum îi permit să atingă un nivel 2 de conducere autonomă. Aşa numitul Highway & Traffic Jam Companion combină sistemul de control adaptiv al vitezei cu Lane Centering Assistance care funcționează chiar și în curbe. Această caracteristică reglează viteza automat în intervalul 0-160 km/h, păstrând în acelaşi timp o distanță sigură faţă de vehicule premergătoare. Sistemul mai poate opri automat și porni mașina în trei secunde, fără ca șoferul să fie nevoit să facă aceasta
  • Sistemul activ de frânare de urgență (AEBS) include acum senzori pentru a detecta pietoni şi biciclişti.
  • În afară de aceste completări recente, Talisman vine în continuare cu Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, detectarea somnolenței șoferului, Blind Spot Warning care utilizează acum doi senzori radar localizați pe fiecare parte barei de protecţie posterioare pentru a detecta obstacolele din unghiurile moarte și Rear Cross Traffic Alert.

Din punct de vedere tehnic, situaţia este următoarea:

  • Noul Talisman este singurul vehicul din segment dotat cu un şasiu cu tehnologie 4CONTROL (standard pe modelul în echipare INITIALE PARIS). Sistemul este întotdeauna activat și controlează automat unghiul de întoarcere a roţilor spate directoare.
  • 4CONTROL este asociat cu un sistem de amortizoare adaptive pentru a asigura stabilitatea și confortul optim prin reglarea continuă a acestor elemente ale suspensiei. Sistemul a fost optimizat acum pentru o mai mare eficiență și o stabilitate mai bună a corpului atunci când se trece peste obstacole.
  • Noul Talisman facelift oferă cele mai noi motoare diesel şi pe benzină conforme cu ciclul WLTP, care sunt mai curate și mai eficiente. Ambele mai ecologice, motorul pe benzină TCe a fost echipat cu un filtru de particule, în timp ce motorul diesel Blue dCi vine cu tehnologie de control a poluării SCR (Selective Catalytic Reduction) și sistem de injecție cu AdBlue pentru a reduce emisiile de NOx.
  • Un plus recent în lista de motoare este unitatea TCe 160 EDC FAP – un benzinar turbo de 1.3 cilindri, cu patru cilindri şi cu sistem de injecție directă, care produce 160 CP și un cuplu maxim de 270 Nm de la 1.800 rpm. Este livrat în combinaţie cu o transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj şi cu șapte trepte. Liniștit și agil, cu el se poate înregistra un consum mixt de 6.2 l/100 km şi 40 g/km de emisii de CO2 în ciclu WLTP. Renault spune că este o alternativă interesantă pentru vehiculele diesel ca o mașină de serviciu sau parte a unei flote.
  • Motorizarea TCe 225 EDC FA este destinată clienților mai pretențioși care caută mai multă putere. Motorul pe benzină de 1.8 litri volum şi cu patru cilindri, dotat cu un turbocompresor dual-scroll, sistem de injecție directă şi sistem VVT-i cu trei poziții, produce 225 CP şi 300 Nm de la 2.000 rpm. Este asociat cu o transmisie automată EDC cu dublu ambreiaj şi cu șapte trepte. Consumul mixt declarat este de 7.4 l/100 km, iar nivelul de emisii CO2 se situează la 166 g/km.
  • Gama de motoare diesel este cea mai extinsă pentru piață. Noul Talisman facelift poate fi dotat cu un motor diesel Blue dCi de 1.7 şi patru cilindri, care produce fie 120 CP, fie 150 CP (în funcție de țară), ambele fiind cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte (consum mixt declarat de 4.9 l/100 km, nivel de emisii – 128 g/km. În plus, un motor de 2.0 litri şi cu patru cilindri poate oferi 160 sau 200 CP, în combinaţie cu un EDC cu şase trepte şi dublu ambreiaj. Varianta cu 200 de cai este perfectă pentru cei care caută performanțe de top și eficiență decentă (consum mixt de 5.6 l/100 km şi nivel de emisii de 146 g/km).

Cu cât s-a modificat preţul de start al noului Renault Talisman facelift nu se anunţă. Startul livrărilor este programat pentru iunie 2020.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-compactul-renault-twingo-devine-disponibil-si-cu-propulsie-electrica/

https://autoblog.md/premierele-renault-si-dacia-de-la-gims-conceptul-morphoz-si-al-primei-masini-electrice-a-marcii-romanesti-printre-altele/

https://autoblog.md/video-premiera-renault-prezinta-megane-facelift-schimbarile-care-au-fost-facute-in-toata-familia-de-modele/

Cmentariile sunt închise