(video) Premieră: Skoda Octavia RS 245 – cea mai puternică Octavia

Familia celui mai popular model din gama mărcii cehe Skoda a fost completată cu cel mai puternic reprezentant. Este vorba despre Skoda Octavia RS 245.

După câte poate v-aţi dat seama, Skoda Octavia RS 245 ascunde sub capotă 245 CP, cu 15 mai mulţi decât avea modelul precedent RS, iar cuplul maxim atinge 370 Nm.

La alegere pot fi două cutii de viteze, una manuală cu şase trepte sau alta robotizată DSG (7 trepte).

Noutatea mai combină propulsorul puternic cu un şasiu modernizat care include un diferenţial autoblocabil controlat electronic.

Vezi şi: (video) Skoda Octavia RS şi Octavia RS Combi, văzute în detalii pe un circuit

Noua Skoda Octavia RS 245 accelerează până la 100 de km/h în doar 6.6 secunde, în timp ce variata Combi o face în 6.7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

La exterior, o Skoda Octavia RS 245 poate fi deosebită de alte versiuni sport printr-o grilă neagră lucioasă a radiatorului, printr-o formă mai agresivă a barelor de protecţie, dar şi prin jantele exclusive de 19 inci acoperite de pneuri performante.

În aceeaşi culoare neagră sunt vopsite corpurile oglinzilor retrovizoare dar şi terminaţiile eşapamentului.

Skoda Octavia RS 245 are o gardă la sol mai mică cu 14 mm decât cea a modelelor obişnuite.

În habitaclu este continuată o tematică sportivă în nuanţe închise. Din materiale de culoare neagră este acoperit tavanul, podeaua, iar pedalele au inserţii din aluminiu.

Scaunele sunt sport, tapiţate cu Alcantara şi au cusute logouri RS, acestea fiind văzute şi pe praguri.

Ni se mai spune că volanul sport multifuncţional este îmbrăcat în piele perforată şi încălzit, iar după acesta se ascund padele de schimbare a treptelor, disponibile doar în dotarea cu transmisie DSG.

Nu în ultimul rând este disponibil şi un sistem de lumină ambientală cu 10 culori, care vine să facă o atmosferă mult mai dinamică.

Noutatea, atât în caroserie liftback, cât şi break, va fi prezentată public la Salonul Auto de la Geneva.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/