(foto) Primul Mercedes-Maybach electric e mai scump decât Maybach-urile non-electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După lansarea pe piața din SUA în 2023, SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680 este acum disponibil și pentru comandă de la partenerii de vânzări din Germania și alte piețe europene. Amintim că acesta este primul și deocamdată singurul Mercedes-Maybach electric.

Amintim că designul său elegant, cu elemente obișnuite precum emblema sau grila radiatorului Maybach, este inconfundabil. Aspectul special include și, la cerere, vopseaua în două culori tipică mărcii, cu dungile sale filigranate. Sunt disponibile diferite combinații de culori. Pachetul Night Series este opțional.

Elementele de iluminare perfect orchestrate întâmpină pasagerii de îndată ce se deblochează vehiculul. O altă caracteristică exclusivă standard sunt portierele cu deschidere/închidere automată. O gamă largă de opțiuni pentru stări de iluminare personalizate și parfumuri interioare specifice Maybach, combinate cu sistemul audio Burmester 4D surround standard, asigură liniște și relaxare.

Primul Maybach complet electric oferă confort acustic maxim, în special în spate, datorită măsurilor și mai extinse de izolare fonică și reducere a vibrațiilor. Suspensia este deosebit de confortabilă, adaptabilă și proiectată cu un program special de conducere MAYBACH.

SUV-ul Mercedes-Maybach EQS este acum disponibil și cu digital key. Poate fi folosit pentru a bloca, debloca și porni în mod convenabil vehiculul. Tot ce trebuie să facă șoferul este să poarte cu el un dispozitiv Apple compatibil. Partajarea cheilor este posibilă și cu până la 16 persoane prin AirDrop®, iMessage® sau alte platforme de mesagerie.

Singura versiune/motorizare disponibilă este EQS 680 4MATIC. Asta înseamnă două electromotoare care generează 658 CP şi 950 Nm. Poate face 0-100 km/h în 4.4 secunde şi atinge maximum 210 km/h. Bateria-i de 107.8 kWh poate fi încărcată rapid cu până la 200 kW (10-80% în 31 de minute). Autonomia modelului european se ridică la 612 km (WLTP).

Și pe final un aspect interesant! Mercedes-Maybach EQS 680, la capitolul preț de start, este mai scump decât modelele Maybach non-electrice mai populare. În România situația este identică.

În Germania costă minimum 200.634 de euro (210.630 în România). Pentru comparație, prețul de bază pentru un Mercedes-Maybach S-Class este de 182.070 euro, iar pentru un Mercedes-Maybach GLS este de 190.031 euro.

Cmentariile sunt închise