(video) Noua Toyota Crown Sport a fost lansată – detalii şi preţ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acest model a fost prezentat în calitate de prototip pre-serie în luna mai şi iată că a fost nevoie de încă o perioadă pentru a-l pregăti pentru producţia de serie. Acum noul Toyota Crown Sport intră pe piața japoneză și toate detaliile devin cunoscute. Amintim că este al doilea model dintr-un total de patru al noii serii Crown.

Caracteristici cheie:

  • Crown Sport este poziționată ca o maşină mai mult orientată spre şofer şi spre condus sportiv.
    • Deşi Toyota numeşte modelul un SUV, însă ca un crossover obişnuit nu arată. Dar nici un hatchback cu gardă la sol sporită nu poate fi din cauza înălţimii de 1.560 mm şi a gărzii la sol de 160 mm. Respectiv, este “ceva între”.
    • Lungimea mașinii este de 4.710 mm, iar lățimea de 1.880 mm. Pentru comparaţie, aflaţi că este cu 115 mm mai lung decât bestsellerul RAV4 construit pe aceeași platformă TNGA-K.
    • Ampatamentul este, de asemenea, mai mare decât cel al lui RAV4: 2.770 vs 2.690 mm.
  • Cel mai caracteristic element al modelului sunt aripile spate care se extind dramatic spre exterior de la montanții D la anvelopele din spate. În timp ce aripile sporesc impresia unui centru de greutate dinamic, scăzut, anvelopele cu diametrul exterior mare evidențiază prezența mașinii și contribuie la poziția sa atrăgătoare.
    • Jantele din aluminiu măsoară 21 de inchi.
    • Sunt disponibile șase culori de caroserie monotone și cinci combinaţii bi-ton.
  • Partea frontală a cabinei are în abundență comenzi fizice, inclusiv pe volan și tunelul central.
    • Panoul de bord de 12.3 inchi este împins în bord, în timp ce monitorul central de mărime similară este scos în faţă şi nu are vreo vizieră.
    • Interesant mai este că dispune de primul tavan cu funcție de reglare a sunetului, care reflectă sunetele în interiorul cabinei pentru a crea un spațiu în care ocupanții pot comunica direct între ei fără a ridica vocea.
  • Din start, noul Crown Sport este oferit cu o singură unitate de propulsie hibridă care funcționează în regim serie-paralel. Aceasta este formată dintr-un benzinar natural aspirat cu patru cilindri şi volum de 2.5 litri (186 CP/221 Nm) şi două motoare electrice. Cel frontal (120 CP/202 Nm) este încorporat într-un variator electromecanic și poate lucra împreună cu benzinarul, iar cel posterior (54 CP/121 Nm ) este independent. Puterea maximă declarată este de 234 CP.
  • În luna decembrie va fi introdusă o unitate de propulsie plug-in hybrid pe baza aceluiaşi benzinar, însă motoarele electrice vor fi mai puternice, iar bateria nou dezvoltată mai voluminoasă pentru o autonomie electrică decentă.
  • Cu ambele motorizări, Crown Sport utilizează una şi aceeaşi platformă cu motor montat transversal şi o suspensie McPherson/multi-link (faţă/spate), configurată special pentru a oferi forța de recul și amortizare care îi permite șoferului să înțeleagă cu exactitate intenția și reacțiile mașinii. Modelul se mai remarcă printr-un sistem Dynamic Rear Steering (DRS) (roţi directoare spate).
  • Noutatea poate fi deja comandată, deocamdată în Japonia, fiind disponibilă într-un singur nivel de echipare cu un set complet de sisteme de asistență a șoferului, head-up display, ventilaţie în scaunele frontale, navigație prin cloud sau fără, etc.

Prețul – 5.9 milioane de yeni sau echivalentul a 40.000 de euro. De asemenea, pentru persoane fizice sau companii, există posibilitatea de a-l deţine printr-un abonament lunar. Iar atelierul de casă Modellista are pregătite deja accesorii care să-i facă aspectul mai atrăgător.

Urmează lansarea Crown Sedan şi Crown Estate până în luna martie a anului 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise