(foto) Primul oraş din Moldova care are la intrare filtre rutiere cu covoare de dezinfecție

Chiar dacă mun. Orhei nu este în carantină, autorităţile locale au dispus aplicarea unor măsuri suplimentare împotriva răspândirii Coronavirusului de tip nou, iar Comisia pentru Stare Excepțională din Orhei a aprobat-o.

Astfel, la intrarea în oraș, din 22 martie, funcţionează patru filtre rutiere cu covoare de dezinfecție. Formarea filtrelor va permite să fie controlat și monitorizat fluxul de persoane.

FOTO simbol: msn.com

Măsura prevede tratarea cu dezinfectant a roților și porțiunilor caroseriilor tuturor mijloacele de transport care intră în localitate. O astfel de măsură este aplicată în premieră în Republica Moldova, în situația pandemiei internaţionale.

Autoritățile spun că cele patru filtre de la Orhei vor permite depistarea eventualelor persoane infectate.

“Aceste filtre ne vor permite să identificăm persoanele care au revenit, în ultimele 14 zile, de peste hotarele țării și nu respectă regimul de carantină. Cei care nu respectă regulile de autoizolare riscă să fie sancționați conform legii”, a spus Ion Bolboceanu, șeful Centrului de Sănătate Publică Orhei.

Specialiștii care vor activa la cele patru filtre de la intrările în mun. Orhei le vor distribui cetățenilor și pliante informative despre măsurile împotriva COVID-19. Programul de lucru al acestora este între orele 6:00-20:00. Locaţia filtrelor este următoarea:

  • Direcţia Chişinău – pe str. 31 August 1989, lângă semafor (Anexa 1).
  • Direcţia Bălţi – pe str. Unirii, lângă centrul comercial “Plaza” (Anexa 2).
  • Direcţia Rezina – pe str. V.  Lupu, Uzina de peşte (Anexa 3).
  • Direcţia Susleni – la intersecţia str. S. Lazo cu Bogdan Petriceicu Haşdeu (Anexa 4).

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-primul-oras-din-moldova-in-care-strazile-au-inceput-a-fi-spalate-cu-sampon/

https://autoblog.md/video-plus-14-cazuri-noi-de-covid-19-in-tara-moldovenii-in-schimb-au-incins-gratarele-pe-traseul-chisinau-leuseni/

Sfaturi utile! Cum să dezinfectăm corect mașina pe timp de COVID-19

https://autoblog.md/de-retinut-punctele-de-trecere-a-frontierei-care-raman-deschise-in-contextul-pandemiei-de-covid-19/

Cmentariile sunt închise