(video) Premieră virtuală: Jaguar Vision GT SV este o nouă opţiune cu 1.903 CP pentru cei care joacă Gran Turismo

Jaguar Vision Gran Turismo Coupe – prima mașină sport Jaguar, una electrică, creată pentru renumita serie de simulatoare video Gran Turismo, dezvăluită în octombrie 2019, s-a dovedit deja de mare succes, atrăgând jucătorii cu designul său radical, inspirat din patrimoniu, cu un interior orientat spre șofer și cu o manevrabilitate remarcabilă.

Cu toate acestea, pentru echipa de la Jaguar Design, SV și Jaguar Racing, Vision GT Coupe a reprezentat doar punctul de plecare pentru dezvoltarea lui Vision GT SV. A fost o oportunitate de a reevalua tot ceea ce ar putea spori performanța și, făcând acest lucru, iată ce ar putea fi o mașină de curse de anduranţă marca Jaguar, complet electrică.

Esențial pentru acest proces a fost analiza detaliată a feedback-ului jucătorilor din videoclipuri și forumuri online. Această “testare a lumii virtuale” combinată cu multe ore “la volan” a permis echipelor de design și inginerie să stabilească exact cum să optimizeze Vision GT SV pentru a crea mașina electrică de curse de anduranță perfectă pentru jocuri.

Caracteristici cheie:

  • A fost făcut de Jaguar chiar şi sub forma unui studiu de design de dimensiuni complete (ar fi machetă sau prototip).
  • Structura fluidizată și ușoară a caroseriei făcute din materiale compozite găzduiește acum patru motoare electrice proiectate de Jaguar Racing și SV, comparativ cu cele trei lansate pe Vision GT Coupe. Acestea vor asigura un sistem inteligent de tracţiune integrală şi de vectorizare a cuplului. Propulsoarele electrice, fiecare punând în mişcare câte o roată (alături de o transmisie cu o singură treaptă), generează în total 1.903 CP şi 3.360 Nm de cuplu disponibil instant.
  • Poate face 0-97 km/h în 1.65 secunde şi atinge o viteză maximă de 410 km/h.
  • Măsoară în lungime 5.540 mm (+861 mm faţă de Vision GT Coupe), iar în ampatament 2.721 mm.
  • Pentru a oferi forța de apăsare sporită necesară pentru o tracțiune mai mare pentru viraje mai rapide și o stabilitate sporită la mare viteză pe secţiunile drepte de circuit, GT SV are un nou splitter frontal și o nouă aripă spate cu elemente care sunt puse în mişcare automat.
  • Pe lângă asta mai are un bodykit modificat pe părţile laterale cu mai multe prize de aer pentru canalizarea acestuia spre spate, iar dedesubt dispune de un panou complet închis.
  • Drept urmare are un coeficient de rezistenţă aerodinamică de 0,398 Cd, generând şi 483 kg de forţă de apăsare la 322 km/h.
  • Puterea provine de la o baterie litiu-ion de ultimă generație, care este adăpostită jos în structura rigidă a corpului, oferind un centru de greutate scăzut și o distribuție aproape perfectă a greutății.
  • Sistemul de management termic este îmbunătățit de un circuit suplimentar de azot lichid, care oferă o capacitate suplimentară pentru a permite bateriei să furnizeze putere maximă pentru mai mult timp, rămânând în intervalul de temperatură ideal. Răcirea cu azot este, de asemenea, legată de butonul boost din cabină pentru a se asigura că, chiar și în cele mai solicitante condiții de funcționare, bateria nu va depăși limita superioară de temperatură.
  • GT SV generează un sunet care este și mai distinctiv, luând în considerare că zona roşie pe turometru începe de la 40.000 rpm.
  • Experiența Jaguar se vede şi un interior proiectat pentru curse. Suprafețele învăluie cu adevărat șoferul și poziționează instrumentele perfect acolo unde trebuie să fie. Fiecare componentă este frumos lucrată cu precizie absolută din materiale ușoare avansate, inclusiv noile țesături TYPEFIBRE utilizate pentru a acoperi cele două scaune compozite sculptate.
  • TYPEFIBRE este un sistem inovator de materiale performante dezvoltate de Jaguar pentru a oferi o alternativă mai ușoară pielii, cu un confort și durabilitate remarcabilă. Țesăturile TYPEFIBRE vor fi testate de Jaguar Racing în I-TYPE 5 în timpul sezonului 7 al Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA.

Jaguar Vision Gran Turismo SV va fi disponibil în simulatorul Gran Turismo în 2021. Premiera globală va putea fi urmărită aici în această seară.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/