(video) Premieră virtuală: Noul Jaguar Vision GT Coupe cu 1020 de cai putere

Mai mulţi producători au făcut-o deja şi iată că Jaguar a decis la fel. Britanicii și-au prezentat astăzi prima mașină super sport virtuală, complet electrică – Jaguar Vision Gran Turismo Coupe!

EV-ul futurist urmează să se alăture pe grila de start a curselor virtuale ca fiind cea mai recentă completare a liniei de vehicule Vision Gran Turismo pentru seria de simulatoare Gran Turismo.

Se anunţă că modelul a fost proiectat și dezvoltat de la zero, sursă de inspiraţie servind istoria în motorsport a mărcii. Maşinile iconice C-Type şi D-Type i-au influențează designul futurist, în timp ce mașinile de curse I-TYPE 4 Formula E şi I-PACE eTROPHY i-au oferit fundamentele tehnice pentru performanțele lor fără compromisuri.

Echipa de designeri a primit libertate creativă completă pentru a dezvolta proporțiile perfecte și suprafețele frumoase ale acestui Jaguar virtual al viitorului. Rezultatul este spectaculos!

Pe plan tehnic, jucătorii care îl vor conduce vor avea la dispoziţie un hipercar electric ce produce 1.020 de CP şi 1.200 Nm de cuplu din trei motoare electrice, unul pe puntea din faţă şi câte unul pe fiecare roată din spate. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza sub 2.0 secunde, iar viteza maximă depăşeşte virtual 322 de km/h!

EV-ul sportiv virtual este realizat din materiale ușoare experimentale, cu un monococ ușor și rigid realizat din compozite din fibre de carbon și aliaje avansate de aluminiu. Această construcție ușoară focalizată asigură că Jaguar Vision GT Coupe cântărește doar 1.400 kg și oferă distribuție în greutate de aproape 50:50. Vision GT Coupe este şi primul Jaguar care prezintă iconicul animal pe grila frontală.

Interiorul său a fost conceput pentru a contopi moștenirea Jaguar cu filosofia sa contemporană de lux progresiv, puritate, focalizare a șoferului și detalii uimitor de complexe, toate fiind lăsate să respire prin simplitatea designului mașinii.

Această selecție de detalii inspirate și inventive, inovatoare, includ tehnologia hologramelor. Mașina dispune de un sistem de inteligență artificială la bord numit “KITT-E” – un însoțitor care operează sisteme și interfața dintre șofer și mașină pentru a îmbunătăți conexiunea emoțională cu aceasta. Tehnologia poate afișa, de asemenea, alte informații utile șoferului într-o varietate de formate, inclusiv hărți tridimensionale și date esențiale ale vehiculului.

Cockpit-ul a fost concepută pentru a-l învălui pe șofer, creând o experiență de curse care amintește de cele din D-Type-urile câștigătoare de Le Mans. De asemenea, este dotat cu geamuri laterale digital cu tehnologie de realitate augmentată, pentru o viziune îmbunătățită din ambele părți ale mașinii, geamul putând evidenția pericole și obstacole, crescând astfel percepția șoferului. Completând acest lucru, în fața șoferului se află un cluster de informații transparent, care afișează informații tridimensionale inclusiv sub forma unor ceasuri de bord tradiţionale.

Cei care îl vor conduce în lumea virtuală se vor putea delecta la nivel auditiv cu un peisaj sonor unic ce a fost, de asemenea, creat pentru a scufunda șoferul într-o experiență pură de curse Jaguar. Realizat de echipa responsabilă de coloana sonoră a noului Jaguar I-PACE, sunetul distinctiv al lui Vision GT Coupe a fost creat folosind înregistrări noi ale celor produse de modelul D-Type “603” Long Nose care a finisat pe podium la Le Mans în 1957. Motorul său XK de 3.8 litri, specific de curse, oferă o ambianţă sonoră de neuitat.

Noul Jaguar Vision GT Coupe va fi disponibil pentru jucători pentru a fi descărcat în simulatorul Gran Turismo Sport pentru Sony PlayStation 4 de la sfârșitul lunii noiembrie. Dar primii care îl vor putea conduce vor fi concurenţii ultimei etape a Sony’s Gran Turismo World Tour, organizat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, în zilele de 26-27 octombrie curent.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/