(foto) S-ar putea transforma într-un model de producție! Toyota a dezvăluit prototipul Hilux FCEV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a atins un alt moment important în avansarea sa către un viitor cu emisii zero, odată cu dezvăluirea unui prototip Hilux FCEV. Acest debut reprezintă o nouă demonstrație a amplitudinii strategiei multiple a Toyota pentru a atinge mobilitatea fără emisii de carbon, aplicând diferite soluții de propulsie – hibrid electric, hibrid plug-in, electric cu baterii și electric cu celulă de combustie – pentru a se potrivi nevoilor diferitelor categorii de utilizatori și medii de operare din întreaga lume.

Pickup-ul revoluționar a fost prezentat la uzina de vehicule Toyota Manufacturing UK din Derby, Anglia, unde a fost dezvoltat într-un proiect comun cu partenerii din consorțiu, cu sprijin financiar din partea Guvernului britanic.

Hilux este un automobil iconic global cu o reputație pentru fiabilitate și durabilitate excepționale. Proiectul de dezvoltare a explorat modul în care aceste calități pot fi menținute în timp ce se adoptă o nouă propulsie fuel cell.

Noul sistem de propulsie utilizează elemente de bază din sedanul Toyota Mirai – o tehnologie care și-a dovedit calitatea în aproape 10 ani de producție comercială. Atunci când mașina este pusă în mișcare, celula de combustie nu produce emisii prin eșapament, ci doar apă pură.

Hidrogenul este stocat în trei rezervoare de combustibil de înaltă presiune, conferind prototipului Hilux o autonomie așteptată de peste 600 km – semnificativ mai mult decât ar putea fi realizat cu un sistem electric cu baterii. Bateria hibridă, care stochează electricitatea produsă la bord de celula de combustie, este amplasată în benă, evitând pierderea spațiului din cabină.

Amintim că proiectul a demarat de la începutul lui 2022, cu un studiu de fezabilitate realizat de TMUK și Toyota Motor Europe. Finanțarea a fost ulterior obținută de la Guvernul britanic prin intermediul Advanced Propulsion Centre, o organizație nonprofit care susține dezvoltarea tehnologiilor mai curate și a conceptelor noi de mobilitate. Acest lucru a permis începerea unui program intens de proiectare și dezvoltare începând cu 1 iulie 2022, cu partenerii din consorțiu Ricardo, ETL, D2H Advanced Technologies, Thatcham Research și sprijin suplimentar din partea Toyota Motor Corporation (TMC).

Construcția prototipului a început la 5 iunie 2023, respectând principiile Toyota Production System într-o zonă dedicată în cadrul facilității TMUK. Primul vehicul a fost finalizat după doar trei săptămâni, fiind primul din 10 care vor fi construite până la sfârșitul anului. Toate vor fi supuse unei serii de teste riguroase pentru a se vedea dacă siguranța, performanța dinamică, funcționalitatea și durabilitatea îndeplinesc standardele ridicate cerute de un model de producție.

Proiectul a mai permis membrilor TMUK să dezvolte și să aplice noi competențe legate de vehiculele electrice cu celulă de combustie și componente ale sistemului de hidrogen. Ricardo va efectua o evaluare completă a vehiculului în lunile următoare, înainte de a se lua o decizie cu privire la introducerea unui posibil model de producție în a doua jumătate a acestui deceniu!

Cmentariile sunt închise