(foto) Să ne aşteptăm şi la un Skoda Karoq EV? În China, VW Tharu a fost trecut pe electricitate

Modelul Volkswagen Tharu, făcut pe baza lui Skoda Karoq cu ampatament lung, a apărut în urmă cu mai bine de doi ani și abia acum începe să iasă şi în afara pieței chineze, de exemplu sub forma noului Taos.

Între timp, în China i-a fost lansată o nouă variantă de propulsie – una complet electrică – ceea ce înseamnă că platforma lui Karoq acceptă soluţii de electrificare! Să ne aşteptăm la o versiune electrică pentru Karoq-ul european, care ar putea veni odată cu facelift-ul?

Noul e-Tharu este calificat pe piaţa asiatică drept un model alternativ, mai simplu şi mai accesibil decât cele din familia ID.4.

Pe plan extern, e-Tharu se poate deosebi prin inscripţiile corespunzătoare denumirii, o grilă de radiator “falsă”, bare de protecţie uşor modificate pentru a include noi lumini de zi sub forma literei C în locul unor proiectoare anti ceaţă, dar şi pentru a exclude terminaţiile false de eşapament. La interior nimic nu s-a schimbat în afară de un contor specific pe panoul de bord şi câteva meniuri noi în sistemul multimedia.

SUV-ul a primit sub capotă un motor electric care generează 136 CP şi un cuplu destul de generos pentru exploatare prin zonele urbane – 290 Nm. Sistemul de tracţiune este evident doar pe puntea din faţă.

Agregatul este alimentat cu energie dintr-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 44.1 kWh, care ar trebui să asigure şi o autonomie de până la 315 km, calculată în ciclu învechit NEDC. Timpul necesar încărcării rapide este de 52 de minute pentru 0-80% sau de 25 de minute pentru 30-80%.

Modelul deja se poate cumpăra în China, având un preţ de start de practic 29.000 de dolari SUA.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/