(video) Premieră: Noul VW Taos – primul SUV american cu motor turbo de 1.5 litri

Volkswagen of America, Inc a prezentat noul Taos, un SUV care se va situa în gama de modele americană sub Tiguan. Modelul este poziționat pe cel mai mare segment de vehicule din SUA, piața SUV-urilor compacte, unde patru milioane de maşini au fost vândute în 2019 – aproximativ 24% din piață.

Noul Taos este mic în statură, dar mare pe valoare, cu un design îndrăzneț, ambalaj inteligent și caracteristici high-end.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este de fapt un VW Tharu, însă cu o serie de schimbări care să-l deosebească şi să-l adapteze pentru piaţa nord-americană.
  • Pe plan extern, Taos este cel mai ușor de identificat prin noul design al părţii frontale, acolo unde are alte faruri, o bară de protecție și o grilă de radiator cu o bandă LED pe mijloc care să conecteze vizual blocurile optice. Profilul corpului repetă modelul Tharu, inclusiv prin formele arcurilor roţilor, dar şi linia caracteristică a geamurilor laterale care îi aparţine în original modelului Skoda Karoq în specificaţie chineză. În spate există noi stopuri şi o bară de protecţie diferită. Gama de jante variază prin patru modele cu mărimi cuprinse între 17-19 inci. Paleta de culori pentru caroserie este formată din opt nuanţe.
  • Nişte faruri LED adaptive, precum şi un acoperiş panoramic, se numără printre opţiuni.
  • Din punct de vedere al mărimilor, noul Taos este puţin mai mare decât Tharu: pe lungime are 4.465 vs 4.453 mm, iar ampatamentul măsoară 2.690 vs 2.680 mm. Pe lăţime are 1 841.5 mm, iar pe înălţime 1.636 mm. Compania promite un spațiu mai mare pe al doilea rând de scaune, chiar mai mare decât oferă Jetta şi Tiguan-ul european (în SUA se vând doar Tiguan-uri cu ampatament alungit şi o lungime de 4.7 metri).
  • Capacitatea portbagajului este de 796 litri conform metodei americane de măsurare SAE (maxim 1.877 litri cu bancheta din spate rabatată).
  • Pe plan intern practic nu mai există diferențe față de Tharu. Unele se pot observa doar în noul volan şi noile materiale decorative pentru interior. Taos-ul din imagini ne este arătat în echipare de top. Scaunele în două tonuri sunt standard. Caracteristicile standard de confort includ faruri cu funcţie de conectare automată şi buton de pornire a motorului. Printre altele, sistemul de acces fără cheie KESSY este disponibil, împreună cu un scaun al şoferului reglabil în opt poziţii, un sistem Climatronic pe două zone, ștergătoare sensibile la ploaie, un volan încălzit din piele, scaune frontale încălzite și ventilate, oglinzi laterale încălzite și duze de spălare a parbrizului încălzite.
  • Noul Taos oferă cea mai recentă tehnologie de conectivitate și infotainment a grupului Volkswagen. Un panoul de bord Volkswagen Digital Cockpit este disponibil standard, la fel ca Volkswagen Car-Net cu capacitate de a oferi Wi-Fi în mașină dacă există un abonament la un plan de date. Sistemul de infotainment MIB3 cu încărcător wireless pentru telefoane și wireless App-Connect pentru dispozitive compatibile este disponibil din echipare medie și rulează pe un ecran tactil de 8 inci cu control vocal, radio prin satelit SiriusXM şi navigaţie. Echiparea de top adaugă un sistem de iluminare ambientală în 10 culori și un sistem audio premium BeatsAudio cu 8 difuzoare.
  • Suita de tehnologii şi sisteme de asistenţă IQ.DRIVE este disponibilă pe fiecare model Taos, oferind Forward Collision Warning with Autonomous Braking (Front Assist), Active Blind Spot Monitor, Lane Keeping System (Lane Assist), Adaptive Cruise Control with a Stop and Go, Travel Assist şi Emergency Assist. De asemenea, sunt disponibile opţional sistemele High Beam Control (Light Assist), Adaptive Front-lighting System (AFS) şi Park Distance Control.
  • În Statele Unite, noul Taos va fi oferit cu un motor turbo TSI de 1.5 litri, primul de acest gen pentru un SUV american. Motorul din seria EA211 Evo, care funcţionează în baza ciclului Miller și are un turbocompresor complex cu geometrie direcțională variabilă, produce 160 CP și 249 Nm de cuplu. Taos va fi şi primul model cu un astfel de motor pe piața americană. Versiunea de bază cu tracțiune față este asociată cu o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, iar versiunea cu tracțiune integrală vine în combinaţie cu un DSG cu șapte trepte şi dublu ambreiaj.
  • Maşina va exista şi pe unele pieţe din America de Sud, acolo unde va fi disponibilă cu un motor turbo TSI de 1.4 litri, deja învechit (150 CP/250 Nm), în tandem cu o cutie de viteze automată în şase rapoarte şi tracţiune faţă doar.

Noul Taos va fi produs la uzina companiei din Mexic (pentru America de Nord) și la cea din Argentina (pentru America de Sud). Vânzările vor începe abia din vara anului 2021, iar preţul de start va fi de puţin peste 20.000 de dolari.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-inca-un-suv-de-la-vw-premiera-noul-nivus/

Cmentariile sunt închise