in ,

(foto) Şase staţii de încărcare a maşinilor electrice vor apărea în sectorul Buiucani până la primăvară

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, vine cu o veste bună pentru proprietarii de maşini electrice care îşi au reşedinţa în această zonă a capitalei. Tocmai şase staţii publice de încărcare a maşinilor electrice vor fi date în exploatare în cel mai scurt timp.

statie de incarcare
FOTO: menafn.com

Deocamdată nu există informaţii despre caracteristicile lor tehnice (puţin probabil să suporte tehnologia Fast Charging), însă contactat de redacţia noastră, Vadim Brînzaniuc a declarat că acestea vor apărea până în luna martie a anului 2020! Responsabilul ne-a mai spus că instalarea de staţii publice de încărcare este parte a unui plan de populare a oraşului cu ele, însă în primă fază acestea se vor găsi doar în sectorul Buiucani.

Instalații de încărcare a automobilelor compatibile vor fi amenajate pe străzile: Liviu Deleanu, Nicolae Costin, Ștefan Neaga, Grigore Alexandrescu, Columna și Ghidighici. Adresele exacte urmează a fi anunţate. Deşi concursul de selectare a companiei care se va ocupa de lucrări este public, deocamdată doar un agent economic a solicitat autorizare de a amplasa instalațiile.

Iată cum vor arăta aproximativ în nişte imagini render: se menţionează că în nemijlocita apropiere vor exista piloni de iluminat, dar şi locuri de parcare special amenajate pentru doar două electromobile sau maşini plug-in hybrid. Interesant mai este de menţionat că pentru utilizatori primul an de folosire va fi gratuit!

Aşteptăm să aflăm mai multe detalii despre acest proiect util şi nu ne rămâne decât să sperăm că aceste staţii nu vor fi vandalizate în cel mai scurt timp după apariţie!

proiect statii de incarcare Buiucani 0 proiect statii de incarcare Buiucani 3 proiect statii de incarcare Buiucani 1 proiect statii de incarcare Buiucani 2 proiect statii de incarcare Buiucani 4

Vezi şi:

(foto) Chișinău: Cer respect, dar reciproc nu o fac! Cum doi şoferi au blocat o stație de încărcare deşi nu-şi încărcau maşinile

Toate magazinele Kaufland Moldova vor avea staţii publice de încărcare a automobilelor electrice! Putere, tipuri de porturi şi disponibilitate

(foto) Încă o stație de încărcare a mașinilor electrice sau hibride în Chișinău