(foto) Sedanul Toyota, considerat la fel de premium ca un Lexus LS, şi-a schimbat generaţia

Noua generaţie Toyota Century va debuta la Salonul Auto de la Tokio care îşi va deschide uşile de la 25 octombrie 2017. Amintim că acest sedan este produs din anul 1967 şi este dedicat doar pieţei interne a Japoniei.

Chiar dacă modelul a împlinit 50 de ani de la apariţie, la Tokio va fi prezentată abia a treia generaţie Century, aceasta mai fiind încă într-un statut de prototip. Generaţia precedentă a fost produsă în perioada anilor 1997-2016.

A doua generaţie Toyota Century

Noul Toyota Century se remarcă printr-un design exterior la fel de “liniştit” şi clasic, pentru că nu există careva elemente care să iasă mult în evidenţă. Pentru a fi în pas cu timpul Toyota i-a montat blocuri optice şi stopuri pe bază de LED-uri.

Dimensiunile automobilului sunt următoarele: lungime – 5.335 mm, lăţime – 1.930 mm, înălţime – 1.505 mm, ampatament – 3.090 mm. Noutatea este mai lungă cu 65 mm, mai lată cu 40 de mm, mai înaltă cu 10 mm şi are un ampatament mai mare cu 65 de mm.

Dacă exteriorul spune că este o maşină executivă, în habitaclu găsim mai mult lux şi rafinament. Planşa de bord a adoptat acum componente moderne precum un panou de bord digital şi un ecran tactil al sistemului multimedia. Volanul este unul nou şi multifuncțional.

Scaunele posterioare sunt individuale, iar pasagerii care vor sta pe ele vor mai avea acces la un ecran tactil de dimensiuni generoase, poziţionat la îndemână şi interesant pe tunelul central. Sistemul audio are 20 de difuzoare.

Însuşi scaunele sunt reglabile electric şi au funcţie de masaj, în timp ce în spetezele scaunelor faţă sunt integrate suporturi pentru picioare.

Standard toate scaunele şi panourile uşilor sunt acoperite cu lână naturală, iar la comandă se poate opta pentru piele.

A treia generaţie Toyota Century a fost dotată cu o unitate de propulsie hibridă, compusă dintr-un V8 pe benzină de 5.0 litri şi un set de acumulatori din Ni-MH! Puterea totală generată nu se cunoaşte deocamdată. Cutia de viteze este una automată.

Printre alte dotări se numără un complex de sisteme de siguranţă Toyota Safety Sense P, compus din: cruise control adaptiv, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, sistem de frânare automată, sistem de menţinere a maşinii în bandă şi sistem de recunoaştere a pietonilor, etc.

Producţia modelului va demara în anul 2018 şi se aşteaptă că automobilul de serie nu se va deosebi cu nimic faţă de acest prototip.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/