(foto) Skoda îşi va prezenta curând noul limbaj de design pe un concept cu scaun pentru bebeluşi integrat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou limbaj de design și noi mașini electrice. În viitorul apropiat, compania Skoda va deveni mai dinamică ca niciodată, pe măsură ce producătorul de automobile ceh continuă să se modernizeze.

Noul limbaj este numit MODERN SOLID şi nu se referă doar la aspectul mașinilor. Această schimbare va reprezenta cea mai semnificativă pentru Skoda de când a devenit parte a Grupului Volkswagen. 

„Ne vom defini nou scopul, poziționarea și grupurile de clienți, care vor modela noul nostru brand design și limbajul de design, precum și comunicarea noastră.”

Constructorul ceh planifică lansarea a cel puțin trei vehicule electrice noi pentru anii următori, care vor fi poziționate sub actualul Enyaq iV în ierarhie. În paralel vor mai exista maşini cu motoare cu ardere internă, însă conform lui Thomas Schäfer, CEO Skoda, marca nu își va dezvolta în continuare oferta plug-in hybrid.

„Unitățile de propulsie PHEV sunt o modalitate foarte costisitoare de a reduce CO2 și consumul, deoarece, din punct de vedere tehnic, aveți două sisteme în mașină. De asemenea, nu sunt la fel de eficienți în reducerea emisiilor medii de CO2 ale flotei întregi. Modelele actuale PHEV rămân în ofertă, dar vehiculele electrice sunt viitorul. Prin urmare, în viitor, electrificarea completă se va aplica și pentru Octavia, cel mai bine vândut model al mărcii.”

Skoda nu caută alternative precum propulsia cu hidrogen și nici nu planifică o inițiativă majoră în domeniul combustibililor sintetici. Acestea necesită multă energie care de altfel poate fi consumată direct de vehiculele electrice. Iar tehnologia cu hidrogen este prea scumpă. „Nu există nimic mai rezonabil decât bateriile”, a spus Schäfer, adăugând că platforma MEB a permis mărcii să realizeze economii mari de scară și să reducă costurile de producere a vehiculelor electrice.

Iar astăzi Skoda ţine să ne informeze că denumirea conceptului electric este VISION 7S şi ne mai arată o imagine teaser cu interiorul. Prima schiță interioară a studiului dezvăluie un vehicul spațios, cu o arhitectură interioară complet nouă, versatilă, care oferă spațiu pentru până la șapte persoane pe trei rânduri de scaune. Materialele durabile sunt folosite pentru a crea interiorul minimalist. Noul limbaj de design este autentic şi în habitaclu, oferind control intuitiv al tehnologiilor digitale și un grad ridicat de funcționalitate.

Din ce putem observa, interiorul noului concept are un design wrap-around simetric, plus o planşă de bord lată, orizontală, care se extinde până la uși, sporind senzația de spațiu. Un sprijin de mână poziționat optim face interacțiunea cu ecranul tactil și butoanele tactile ușoară și convenabilă. 

Comenzile haptice sunt, de asemenea, integrate în volanul reproiectat. Iluminarea ambientală evidențiază diferite zone din interior, inclusiv starea de încărcare, și oferă o iluminare adecvată când are loc îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor. Panourile ușilor prezintă, de asemenea, elemente haptice și vizuale interactive.

Poate cel mai interesant elemente al interiorul este un scaun auto pentru bebeluşi, situat integrat pe consola tunelului central, de altfel fiind numit cel mai sigur loc dintr-un vehicul. Spătarele scaunelor din față sunt prevăzute cu suporturi pentru dispozitive multimedia pentru pasagerii din rândurile al doilea și al treilea. Acestea au și rucsacuri integrate în ele.

Interiorul spațios oferă două configurații distincte care oferă o nouă experiență spațială pentru diferite situații – conducere și relaxare. În modul de conducere, toate comenzile sunt setate în pozițiile lor ideale, iar ecranul tactil central este aliniat vertical pentru a afișa toate informațiile relevante în timpul conducerii. Modul Relax poate fi activat la încărcare sau oprire pentru odihnă. În acest caz volanul și grupul de instrumente se retrag mai în bord, iar scaunele din primul și al doilea rând se deplasează înapoi pentru o poziție și mai relaxată. Această opțiune oferă pasagerilor spațiu și confort maxim.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/