(foto) Skoda Kodiaq s-a ales cu acelaşi update minor ca şi Karoq

Skoda a prezentat anterior un update minor pentru SUV-ul Karoq, în pregătirea sa pentru gama anului 2020. Aproape întreg setul de modificări se anunţă acum şi pentru fratele mai mare Kodiaq.

Prima schimbare vizibilă este făcută pe hayonul automobilului, pentru a se adapta liniei de maşini care deja o au din start. Vorbim despre înlocuirea logoului cu denumirea SKODA cu litere de tipar. Marca cehă a folosit inscripţia din start pe noile Scala şi Kamiq, ulterior a trecut pe Superb facelift, iar cele mai noi în acest sens sunt aceste două SUV-uri.

A doua noutate pentru Kodiaq este asistentul opţional Side Assist, care a fost adăugat la selecția cuprinzătoare a sistemelor de siguranţă şi vine să-l înlocuiască pe cel de monitorizare a unghiurilor moarte lansat anterior. Noul asistent are o rază extinsă de scanare (70 în loc de 20 de metri) şi foloseşte pentru asta doi senzori radar pentru a detecta vehiculele care se apropie din spate sau care se află în zona oarbă.

Semnalele de avertizare au fost făcute mai vizibile pentru conducător, fiind integrate în corpul oglinzilor retrovizoare şi nu direct pe oglindă cum era anterior. Skoda spune că ele sunt considerabil mai ușor de observat și luminozitatea lor poate fi ajustată!

Sistemul funcționează în timp ce maşina accelerează şi rulează cu peste 15 km/h, ori atunci când se frânează până la o viteză de 10 km/h. Sistemul Rear Traffic Alert este acum o parte integrantă din Side Assist. Acesta avertizează conducătorul auto despre obiectele care se mişcă în spatele vehiculului atunci când rulează în marşarier.

Șasiul opţional cu amortizoare adaptive (DCC) stimulează în mod semnificativ confortul într-un Kodiaq. De acum, acesta nu mai este disponibil exclusiv pentru maşinile cu tracțiune integrală, dar şi pentru cele cu tracţiune faţă. Oferind amortizoare de șoc reglabile electronic, DCC adaptează automat absorbția șocului pentru a se potrivi condițiilor rutiere și stilului de conducere curent sau preferat. Prin Driving Mode Select, conducătorul auto poate alege, de asemenea, între trei moduri de funcţionare a amortizoarelor – Comfort, Normal sau Sport.

O altă noutate pentru Kodiaq este sistemul de acces KESSY cu un senzor de mișcare, prin care se reduce riscul ca mașina să fie furată sau spartă. În acest sistem, care este opțional pentru Kodiaq şi Karoq, semnalul transmițător al cheii se deconectează automat dacă cheia nu mai este mobilă, după 15 minute fără mișcare, dacă este plasată pe masa unui birou, de exemplu. Imediat ce cheia este mutată din nou cu locul, funcția emițătorului este re-activată. Nu este nevoie nici de scos din buzunar pentru a porni motorul, pentru aceasta existând butonul Start.

Şi o ultimă premieră pentru Kodiaq unui nou set de jante din aliaj numite Ignite, măsoară 20 de inci şi au o lăţime de 255 mm. Acestea sunt opţionale atât pentru Kodiaq Sportline, cât şi pentru RS şi L&K. Tot la acest capitol, Skoda introduce un nou sistem de monitorizare a presiunii pentru anvelope individuale, şi el valabil opţional pentru roţi cu jante de 18 inci şi mai mari.

Şi chiar o ultimă dotare nouă vine ca opţiune pentru Kodiaq Scout – huse din piele pentru scaune cu funcţie de reglare a temperaturii în ele.

De când a fost lansat, din toamna anului 2016 şi până în prezent, Skoda a livrat peste 360.000 de Kodiaq-uri în toată lumea.

Vezi neapărat:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/