(foto) Škoda Superb Sleeper Edition – unicat cu 477 CP, comandat de Škoda UK

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A treia generație modernă a modelului Škoda Superb a fost cea mai bine vândută generație de până acum – 860.000 de mașini. Pentru a sărbători vânzările remarcabile și succesul critic al modelului, Škoda UK a comandat o ediție specială unică, construită manual – Superb Sleeper Edition. Are la bază modelul Superb Estate 2.0 TSI 4×4 cu 280 CP.

Škoda Superb Sleeper Edition

Caracteristici cheie:

  • Dispunând de performanțe ridicate și de un aspect exterior modest, Superb este o aluzie la cultura “sleeper car”.
  • Motorul este echipat cu un alt turbocompresor (Garrett PowerMax Turbo) și un sistem de alimentare revizuit. Modificările aduse inducției și intercoolerului sporesc în mod colectiv performanțele mașinii, oferind o experiență de condus antrenantă. Bujiile sunt de la NGK Racing.
  • Înălțimea mașinii este cu 50 mm mai mică decât cea a mașinii standard. Mai are un handling pack cu o suspensie coilover de curse (marca KW), împreună cu un kit de frânare performant de la Goodridge Racing (cuprinde discuri canelate mai mari și etriere mai bune de la AP Racing). Eșapamentul include un downpipe și o secțiune centrală custom.
  • Exemplarul e finisat în Royal Green, o culoare introdusă în gama britanică în 2023 pentru a marca încoronarea regelui Carol al III-lea. Jantele de 19 inchi sunt în anvelope Yokohama 235/40 Z R19.
  • Interiorul este din piele perforată Cognac tan cu cusături contrastante și funcție de masaj pentru scaunul șoferului. Echiparea automobilului este Lauren & Klement și include practic toate dotările opționale, inclusiv farurile Matrix LED, parbrizul încălzit, climatizarea pe trei zone, etc.

Superb Estate Sleeper Edition nu va fi pus în vânzare, dar se va alătura flotei de presă a Škoda UK.

Vezi și: (video) Un britanic şi-a făcut un Skoda Superb cu 560 de CP: “E mai rapid decât noul M5”

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise