(foto) Sportcar de vis. Atelierul Singer Vehicle Design construieşte un Porsche 911 care are doar 990 de kg

Compania californiană Singer Vehicle Design a făcut publice primele imagini cu un nou proiect pe care intenţionează să-l realizeze. Atelierul de tuning îşi doreşte să facă maşini Porsche 911 care erau produse cândva în 1990 şi să le monteze nişte motoare unice.

Mai exact, coupeurile sport vor fi propulsate de un agregat care va produce 500 de cai şi va fi pregătit în colaborare cu Williams Advanced Engineering (parte a Williams Group, care include şi echipa F1 Williams) și faimosul mecanic al Porsche Hans Mezger.

Vezi şi: (video) Acest Porsche este un vis pentru automobilişti şi doar 25 de exemplare vor fi produse

Primul exemplar va fi asamblat la comanda unui client al Singer – Scott Blattner, șeful unei companii energetice. În construcția mașinii sport, care a fost proiectată de ingineri timp de doi ani, va fi utilizată fibra de carbon, titan și magneziu, astfel încât greutatea automobilului va fi de aproximativ 990 de kilograme!

Elementele aerodinamice ale caroseriei sunt pregătite de Williams cu ajutorul unui sistem de calcul al hidrodinamicii numit CFD. Prin acest proces se vor păstra formele clasice ale mașinii, iar în același timp se vor îmbunătăţi semnificativ caracteristicile aerodinamice comparativ cu originalul Porsche 911.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Pe lângă motorul unic natural aspirat de 4.0 litri volum, pentru acest proiect au fost dezvoltate de către EXE-TC niște amortizoare speciale și de compania Hewland – o cutie de viteze mecanică cu șase trepte.

La acestea se mai adaugă o suspensie reglabilă, jante de 18 inci BBS din aliaj de magneziu, anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, precum şi mecanisme de frânare carbono-ceramice Brembo.

Inițial se presupunea că o astfel de mașină va fi lansată într-un singur exemplar special pentru Blattner. Cu toate acestea, cei de la Singer au decis să facă 75 de exemplare carevor mai fi asamblate pe teritoriul campusului Williams din Marea Britanie.

Preţul unui exemplar este necunoscut, însă proiectele anterioare ale Singer nu costau mai puţin de 500.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise