(foto) Ştiai asta? Un Opel Blitz vechi de 48 de ani este în proprietatea pompierilor din sectorul Rîşcani

În această lună de noiembrie, celebrul Opel Blitz împlineşte 90 de ani de la apariţie, iar în urma unui articol dedicat, pe care l-am publicat acum câteva ore aici pe blog, un cititor ne-a informat că un reprezentant al lui Blitz există chiar în capitală!

Drept dovadă ne-a trimis câteva fotografii pentru care îi mulţumim şi mare ne-a fost mirarea să vedem că nu este vreun autocamion, ci chiar o autospecială pentru stingerea incendiilor, înmatriculată acum mulţi ani în urmă cu numere de Chişinău!

Şi evident că ne-am dorit să cunoaștem câteva detalii suplimentare despre această deja raritate, care ar fi singura de acest gen din ţară!

Am reușit să aflăm că autovehiculul în cauză face parte din detașamentul de pompieri din sectorul Rîșcani al capitalei și astfel nu am ezitat să-l contactăm pe Oleg Melnic, șeful din cadrul Detașamentului local salvatori și pompieri. Iată ce ne-a comunicat specialistul:

“La moment mașina nu mai este utilizată la lichidarea incendiilor din motiv că este veche și nu se mai găsesc piese pentru așa model. Unele capacităţi îi sunt folosite doar pentru lucrări de gospodărie.

Anul fabricării îi este 1972, iar capacitatea motorului cu şase cilindri este de 2.461 cm3 (80 CP). Anterior a fost folosită la lichidarea incendiilor din proximitatea municipiului Chişinău, având la bord un rezervor cu o capacitate de 400 litri de apă.”

Acest Opel Blitz Metz LGF de 2.4 tone greutate (4.5 tone masa maximă permisă) este un vehicul de intervenţie rapidă în caz de incendii şi este construit pe baza modelului Blitz de ultimă generaţie care a existat până în anul 1975.

Conversia într-un vehicul de stingere a incendiilor a fost realizată de compania germană Ziegler, specializată în astfel de autospeciale, care are o activitate şi oferă produse şi în prezent.

Pompa-i frontală este capabilă să opereze până la 800 de litri per minut, la o presiune de 8 bar! La bord poate lua un echipaj de opt pompieri, alături de şofer.

FOTO: feuerwehr-neckarwestheim.de
FOTO: catawiki.nl

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/