(foto) Ştiu că nu pot fi pedepsiţi? Încă o dovadă că spărgătorii de automobile din Chişinău sunt minori

Un alt grup format din trei minori au fost reținuți pe urme fierbinți de polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru deteriorarea geamurilor maşinilor și sustragerea bunurilor materiale din ele.

Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15 și 16 ani, locuitori ai capitalei și nu sunt la prima abatere, fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de astăzi, 3 martie, în jurul orei 9:05, de către proprietarii a trei unități de transport, precum că au depistat geamurile de la automobile lor deteriorate. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că dintr-un vehicul a fost sustras un telefon mobil și 900 lei.

În urma verificării teritoriului, cât și a adiacentul unde a fost comisă infracțiunea, la etajul tehnic al unui bloc de locuit au fost depistați indivizii, cât și bunurile pe care le-au sustras. Aceștia au fost escortați la inspectoratul de poliție.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. În privința minorilor a fost pornită o cauză penală pentru furt și două procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate şi conform legislației în vigoare riscă amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 ore sau până la patru ani de închisoare.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-record-trei-minori-au-spart-circa-35-de-masini-din-chisinau-in-nici-doua-saptamani/

Cmentariile sunt închise