(foto) Timpul record de traversare a 48 de state americane cu mașina a fost bătut

În Statele Unite ale Americii, de curând, s-a înregistrat un nou timp record pentru cea mai rapidă călătorie prin întreaga ţara, însă fără a fi luate în considerare statele Alaska şi Hawaii.

O echipă formată din trei americani au putut vizita toate cele 48 de State ale Americii în doar trei zile, 14 ore şi 19 minute, însă nu a fost totul aşa uşor din câte se pare. Importantă nu a fost viteza, ci planificarea traseului!

Unul dintre membrii echipajului, Grady Leno în vârstă de 48 de ani, a avut nevoie de peste 60 de ore pentru a găsi cea mai optimă rută de călătorie din punct de vedere al vitezei, iar pentru a rezolva această problemă și-a folosit propriile cunoștințe în informatică şi matematică. Totodată, pentru a face economie de timp, pe teritoriul unor state s-a intrat şi s-a condus doar câţiva metri, un exemplu fiind Florida.

Pe lângă stabilirea traseului, deținătorii noului record au dezvoltat o dietă specială și un program special pentru călătorie. Șoferii se schimbau la fiecare patru ore: în timp ce doi erau treji, al treilea dormea ​​pe bancheta din spate transformată într-un pat și nu era deranjat nici măcar de opririle în benzinării.

Maşina folosită pentru această aventură a fost un Mercedes-Benz S 550, fabricat în 2012 şi cumpărat cu 27.500 de dolari, care a fost ușor modificat.

În portbagajul său a fost instalat un al doilea rezervor de benzină (circa 84 de litri), pe bara de protecţie frontală au apărut corpuri de iluminat suplimentare pentru vizibilitate pe timp de noapte, iar bordul maşinii a servit drept platformă pentru un întreg sisteme de detectoare de radare şi sisteme de bruiaj cu laser.

În plus, interiorul a fost echipat cu mai multe camere video, ale căror înregistrări să servească drept dovadă a stabilirii recordului, precum și o varietate de echipamente pentru navigație.

În total, echipajul a parcurs 10.750 de kilometri, în timp ce viteza medie pe traseu a fost de 125 km/h. Şi a avut norocul să nu se aleagă cu nicio amendă pentru depăşirea limitelor de viteză!

A început călătoria din ziua de 8 iulie din statul Vermont şi s-a încheiat în celălalt capăt al continentului, în statul Washington. Timpul lor record este cu peste opt ore mai scurt decât cel înregistrat anterior în 2015, scrie Roadandtrack.

Vezi şi: (video) Colegi jurnalişti din SUA au luat la test drive un Porsche Taycan şi au stabilit cu el un record în cursa Cannonball Run

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/