(foto) Toyota a brevetat o autocisternă pentru carburant cu autopilot! Iată la ce bun ar putea folosi

Toyota Motor a înregistrat un brevet pentru un tip de autocisternă înalt tehnologizată! Aceasta este dotată cu un sistem de pilotare automată şi este dedicată realimentării automobilelor.

Ideea japonezilor este că o astfel de maşinărie poate în orice moment veni în mod independent la adresa specificată şi pompa carburant într-un autovehicul care a rămas oprit pe un drum din cauza lipsei acestuia.

Judecând după imaginile explicative publicate împreună cu documentul, principiul funcţionării unei astfel de autocisterne pe roți este similar cu activitatea unui avion special care îl poate alimenta pe altul, în zbor fiind ambele.

Cu toate acestea, nu este clar din documente dacă autocisterna va fi capabilă să-și îndeplinească funcția în timpul deplasării unui automobil. De asemenea, nu este clar rolul conducătorului auto în acest proces: dacă el va trebui să efectueze orice manipulări pentru a pompa combustibil în rezervor, ori totul va fi automatizat încât nici nu va trebui să părăsească maşina.

Este cunoscut faptul că acest complex mobil va putea fi folosit şi drept un încărcător pentru mașinile electrice, ori căra în cisternă hidrogen pentru a alimenta electromobilele pe bază de pile de combustie.

Autocisterna inteligentă va folosi GPS și un sistem de conducere autonom pentru a se deplasa la o anumită adresă/locaţie.

Când se are de gând implementarea acestei idei pentru a fi folosită în viaţa de zi cu zi nu este clar, însă la sigur este nevoie ca sistemul de pilotare automată să fie de nivel 4 sau chiar 5 (din 2021 în Japonia vor apărea abia legal maşini cu autopilot de nivel 3). Cu toate acestea, în viitor, astfel de autocisterne ar putea fi utilizate ca benzinării mobile pentru a ajuta vehiculele rămase fără combustibil sau energie.

Vezi şi:

https://autoblog.md/toyota-inventat-un-sistem-de-uscare-automata-geamurilor-masinilor/
https://autoblog.md/video-cu-un-bmw-m5-s-stabilit-un-record-guinness-drift-continuu-timp-de-opt-ore/

Cmentariile sunt închise