(foto) Tracțiune spate, mai multă autonomie și încărcare mai rapidă pentru modelele Volvo C40 și XC40 complet electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo anunţă acum oficial despre noutățile care au apărut pe site-urile sale web încă din decembrie 2022. Este vorba despre un set de actualizări de ordin tehnic pentru modelele Volvo C40 și XC40 complet electrice. Comparativ cu informațiile anterioare, cifrele legate de autonomie sunt uşor diferite, pe lângă alte aspecte.

Ca parte a unui nou pachet de actualizări de produs, suedezii au făcut mai bună autonomia (WLTP), cât și încărcarea pentru XC40 Recharge și C40 Recharge, în comparație cu modelele din gama anului 2022, reuşind să mărească autonomia cu până la 60 de kilometri pe unele variante.

În plus, trei noi sisteme de propulsie sunt oferite pe C40 Recharge și XC40 Recharge. Două sunt cu tracțiune spate (fiind pentru prima dată în ultimii 25 de ani când se oferă un Volvo cu RWD) şi vin să le înlocuiască pe cele cu tracţiune faţă! Alături este un model de performanță cu AWD, revizuit.

O altă premieră pentru constructorul auto este că motorul electric cu magnet permanent de a doua generație, care antrenează osiile din spate pentru modelele C40 și XC40 complet electrice, a fost dezvoltat intern la Volvo Cars.

Revenirea puterii pe roţile din spate

Să începem cu cele două noi opțiuni de propulsie cu tracțiune spate. Versiunea Standard Range este pusă în mişcare de un motor electric cu magnet permanent de 175 kW/238 CP (e-motor), care oferă o creștere cu trei procente a puterii faţă de fosta varianta cu 170 kW (motor frontal şi tracţiune faţă).

XC40 Recharge Single Motor va folosi în continuare aceeaşi baterie de 69 kWh, dar intervențiile făcute în eficiența răcirii a rezultat într-o autonomie crescută, de până la 460 km, comparativ cu cei maximum 425 km oferiţi de modelul cu motor frontal şi tracţiune faţă. În cazul lui C40 Recharge Single Motor, autonomie se ridică până la 476 km (anterior 438 km). Ambele maşini suportă fast charging cu până la 130 kW, iar asta înseamnă o încărcare 10-80% în aproximativ 34 de minute.

Dacă simțiți nevoia de mai multă putere și autonomie, puteți opta pentru un motor de 185 kW/252 CP pe aceeaşi punte posterioară, dar şi o baterie de 82 kWh. În acest caz, autonomia modelului XC40 Recharge Single Motor Extended Range se ridică până la 515 km, iar pe C40 cu acelaşi setup – până la 533 km în ciclul WLTP. Bateria mai mare suportă încărcare mai rapidă (200 kW în loc de 150 kW cât era maximum anterior), ce permite umplerea bateriei cu energie (10-80%) în aproape 28 de minute.

O variantă actualizată cu tracțiune integrală

De aceste actualizări beneficiază și variantele cu tracțiune integrală. Configurația anterioară cu două motoare de 150 kW pe fiecare punte a fost înlocuită cu un motor electric cu magnet permanent de 183 kW/249 CP dezvoltat intern pe puntea spate și un nou motor electric asincron de 117 kW/159 CP pe puntea frontală.

Această nouă configurație, împreună cu bateria de 82 kWh și actualizările eficienței generale a răcirii sale, înseamnă că XC40 Recharge Twin Motor AWD poate rula acum până la 500 de kilometri cu o singură încărcare, un plus de 62 km față de versiunea anterioară. Autonomia lui C40 Recharge Twin Motor AWD a crescut de la 451 la 507 km.

Şi nişte actualizări exterioare ajută la îmbunătățirea eficienței acolo unde este posibil. De exemplu, o nouă jantă din aliaj de 19 inchi, valabilă atât pentru XC40, cât și pentru C40 Recharge, nu numai că este vizual atractivă, dar şi ajută la reducerea rezistenței aerodinamice prin designul său.

O noutate neanunţată anterior – încărcător nou de bord în seriile 90 și 60

În altă parte a portofoliului de produse, modelele plug-in hybrid din seriile 90 şi 60 primesc un nou încărcător de bord cu două faze care permite acestor modele să se încarce la o rată mai rapidă (în funcție de piață). Noul încărcător de bord aproape dublează capacitatea maximă de încărcare a acestor mașini la 6.4 kW.

Precizări de la Volvo:

  • Timpii de încărcare depind de factori precum temperatura exterioară, temperatura curentă a bateriei, echipamentul de încărcare, starea bateriei și starea mașinii.
  • Autonomia indicată este bazată pe ciclul de conducere WLTP realist, în condiții controlate, fiind valabilă pentru o mașină nouă! Autonomia din lumea reală poate varia. Cifrele se bazează pe obiectivul preliminar.
  • Specificațiile vehiculului și oferta exactă pentru clienți pot varia de la o țară la alta.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/