(foto) Tuning atractiv pentru noul BMW X5 M. Acesta este Manhart MHX5 800

Noua generaţie BMW X5 M a fost preparată de către băieţii de la Manhart. Dacă pentru predecesor s-au limitat la maxim 750 CP, atunci pentru cel nou limita a fost dusă deocamdată la 800 de cai!

Însă nu doar la capitol tehnic se propun intervenţii, ci şi la cel estetic pentru o sportivitate şi agresivitate vizuală sporită.

Din start vă putem spune că s-a folosit setul de modificări într-o configuraţie deja aprobată şi testată pe noul BMW M8 Competition Coupe. Motorul ajunge să genereze 823 CP şi un cuplu maxim de 1.080 Nm prin intermediul unui kit MHtronik sau un ECU remapping, în combinaţie cu un set de noi turbocompresoare, care include şi un intercooler dezvoltat de Manhart.

Pentru a putea gestiona atât de multă energie în mod eficient și fiabil, transmisia automată cu opt trepte a vehiculului cu tracțiune integrală a primit, de asemenea, un upgrade. Ce dinamică are mai nou nu se anunţă, însă în cazul lui M8 Competition aceasta a devenit semnificativ mai bună.

Suplimentar, o tobă de eşapament din oțel inoxidabil cu funcție de control al supapelor și patru terminaţii de 100 mm fiecare, acoperite cu fibră de carbon sau ceramică, au grijă de transferul adecvat şi impresionant din punct de vedere acustic al gazelor de eșapament. Pentru modelele care vor merge la export există şi nişte downpipes-uri MANHART „Race” fără convertizoare catalitice

În plus, tunerii din Wuppertal au oferit tehnologiei de suspensie a SUV-ului o optimizare adecvată, care include scăderea gărzii la sol cu 30 de milimetri prin montarea unor noi arcuri sportive. Iar un set de jante forjate MANHART Concave One de 22 de inci, îmbrăcate în anvelope de mărimi 295/30ZR22, ocupă spaţiul din arcurile mari ale roţilor cu un finisaj negru satinat.

Iar pe lângă trim-ul tradiţional cu inserţii aurii, specific atelierului german, se pot opta pentru numeroase părţi din fibră de carbon. Noua capotă cu prize de aer este completată de un spoiler frontal, un difuzor posterior şi praguri laterale din două elemente. Capacele din carbon ale oglinzilor retrovizoare provin din programul BMW M Performance.

Manhart Performance a modernizat, de asemenea, cabina lui MHX5 800 cu un volan ce include spiţe şi padele din fibră de carbon. Upgrade-uri configurabile individual sunt disponibile la cerere pentru sistemul de frânare, care rămâne standard pe vehiculul indicat.

Preţurile produselor şi serviciilor le poţi consulta în documentul ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise