(foto) Ultimul din generaţia actuală! Noul Ford GT Mk IV – ediţie limitată de circuit şi de colecţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford arată primele imagini cu cel mai extrem model GT construit vreodată. Noul Ford GT Mk IV de la Ford Performance și Multimatic este un supercar radical şi avansat de circuit, care oferă performanțe maxime datorită unei caroserii, unui motor şi a unei suspensii unice.

Pentru a oferi o performanță neconstrânsă, depășind-o pe cea a oricărui Ford GT făcut până în prezent, Ford GT Mk IV are un twin-turbo EcoBoost unic, o transmisie de curse, un design exterior axat pe aerodinamică și un șasiu cu ampatament mai lung pentru o manevrabilitate mai precisă.

Un motor unic cu cilindree mai mare, cutie de viteze adecvată, ampatament întins și o caroserie tip long tail cu adevărat radicală, realizată complet din fibră de carbon, au dus maşina la un nivel de performanță fără precedent. Va avea să ofere peste 800 de cai putere. Ni se mai spune despre folosirea unei suspensii Multimatic Adaptive Spool Valve (ASV) şi cam atât.

În total vor fi asamblate manual doar 67 de exemplare la fabrica Multimatic din Markham, Ontario. Preţul de start îi este de 1.7 milioane de dolari. Comenzile vor fi procesate în primul trimestru al lui 2023, iar livrările vor demara înainte de sfârşitul primăverii.

Noul Ford GT Mk IV este un tribut adus originalului Mk IV care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1967. Bazându-se pe triumfătorul Ford GT Mk II din 1966, care a ocupat tot podiumul în acel an, echipa de dezvoltare a Ford nu a renunțat la nimic și a reproiectat mașina de la zero cu tehnologie și inginerie de ultimă oră.

Pentru a profita de noile avantaje ale științei materialelor, inginerii Ford și Kar Kraft au dezvoltat un nou șasiu ușor, folosind o construcție din aluminiu tip fagure, lipit cu adeziv, cu o caroserie mai aerodinamică și l-au numit „J-Car” deoarece a fost construit conform noilor reguli FIA Appendix J. 

Combinat cu celebrul motor Ford 427 V8 (7.0 litri) și o cutie de viteze specială cu propriul sistem de răcire, care transporta puterea către roțile din spate, Ford GT Mk IV din 1967 era cu 9 inchi mai lung și construit special pentru a domina cursele de anduranță globale.

Vezi ultimul Ford GT stradal:

Cmentariile sunt închise