Tesla promite automobile ”mai accesibile” după ce a renunţat la noul Model 2. Le vom vedea din 2025

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul lui 2025. Și în acest scop se vor utiliza actualele platforme şi linii de producţie. Însă asta s-a făcut cu un preț. S-ar fi renunțat la planurile care vizau producerea mașinii ce urma să coste minimum 25.000 de dolari, notează Reuters.

Directorul general Elon Musk a refuzat să ofere detalii cu privire la noile vehicule. Dar a spus că vor include modele mai accesibile care vor începe să fie produse în 2025. Coincidență sau nu, dar este tocmai orizontul de timp pe care Musk l-a anunţat anterior pentru lansarea unui nou model low-cost, denumit neoficial Tesla Model 2.

Planurile Tesla pentru noi modele îi vor permite să controleze mai bine cheltuielile de capital într-o perioadă de incertitudini. Inginerul-şef, Lars Moravy, a susţinut că firma va evita riscul de a investi într-un proces revoluţionat de producţie. Aceasta, după ce anterior Elon Musk a afirmat că noul model accesibil va fi “standul de încercare pentru inovaţie” în ceea ce priveşte producţia de automobile.

Potrivit lui Moravy, munca Tesla cu privire la următoarea generaţie de automobile accesibile este “transferabilă” la vehiculele pe care constructorul îşi propune să le lanseze la începutul anului următor. „Munca pe care o facem pe partea de inginerie nu o vom arunca. O vom lua şi o vom utiliza”, a precizat inginerul şef de la Tesla.

La rândul său, Musk nu a dorit să răspundă la întrebarea unui analist dacă noile vehicule vor fi modele complet noi sau versiuni noi ale vehiculelor existente. „Cred că am spus tot ce vom face cu privire la acest aspect”, a răspuns Musk.

Un observator a apreciat că anunţul celor de la Tesla este o confirmare că planurile pentru Model 2 au fost anulate.

„Următoarea generaţie de vehicule trebuia să utilizeze un proces de producţie complet diferit faţă de modelele actuale. Fără dorinţa de a cheltui miliarde de dolari pentru noi facilităţi de producţie sau modernizarea actualelor uzine, se pare că vom vedea cum Tesla va continua să construiască actualele produse”, susţine Sam Abuelsamid, analist la Guidehouse Insights.

În prezent, singurele modele de masă produse de Tesla sunt Model 3 şi Model Y. Ele au preţuri de pornire de aproximativ 40.000 de dolari. Iar până la noile mașini din 2025 vom vedea ceva interesant pe 8.8.2024!

Cmentariile sunt închise