Un şofer din Comrat a împins MAI să modifice mai repede Codul Contravenţional în privința vitezei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, în jurul orei 14:50, polițiștii Direcției de patrulare Sud a INSP, aflându-se la monitorizarea traficului rutier, pe traseul care trece prin satul Aluatu din raionul Taraclia, au fixat un automobil de marcă BMW care se deplasa cu viteza de 181 km/h!

Imediat șoferul a fost stopat și identificat, după care sancționat. Acesta este un bărbat de 31 de ani, originar din raionul Comrat.

Amintim că, în condițiile legislației actuale, pentru depășirea limitei de viteză, indiferent cu cât, în baza Codului Contravențional al Republicii Moldova, ca sancțiune este prevăzută amenda și aplicarea punctelor de penalizare.

Astfel, pentru a aduce în concordanță cu alte state reglementarea pentru depășirea limitei de viteză, MAI a inițiat procedura de modificare a Codului Contravențional, astfel încât în cazul depășirii limitei de viteză pe un anumit segment de drum cu mai mult de 40 km/h, complementar amenzii și punctelor de penalizare se propune și suspendarea dreptului de a conduce pe un termen de la 30 la 180 de zile, gradual în funcție de viteza depășită!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/