(foto) Un Aston Martin DB11 cu motor V12 a fost evacuat din Ucraina şi adus la Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ţara noastră suportă în aceste momente un flux masiv de refugiaţi din Ucraina, iar unii fug din calea războiului nu doar cu câteva valize şi copiii de mână. De exemplu, un ucrainean înstărit a decis pe cale terestră să-şi salveze al său Aston Martin DB11 de eventuale bombardamente!

Automobilul sport a fost surprins în seara zilei de ieri chiar în centrul capitalei, pe strada Columna. Acesta se afla pe platforma unei camionete înmatriculate în ţara noastră. Ţinem să-i mulţumim lui Victor Gr pentru că a ales să ne expedieze aceste fotografii.

Din analiza fotografiilor şi însemnelor disponibile am putut constata că acest DB11 a fost cumpărat de la dealerul oficial al mărcii în Ucraina – АВТ Баварія.

Ulterior, din singura plăcuţă de înmatriculare lăsată (a doua ar fi fost scoasă din motive de siguranţă) am putut stabili că înmatriculat exemplarul este în regiunea Odessa.

FOTO: Instagram@drive.luxury

De asemenea, am mai putut afla că automobilul face parte din ediţia limitată de start – Launch Edition (lansată în primul an de producţie 2016-2017)! Doar 1.000 de maşini au fost asamblate într-o specificație limitată, dar generoasă. Șase scheme de culori au fost disponibile la alegere, care să se potrivească majorității gusturilor, dar cu o notă inedită. Inspecția finală a mașinii a fost făcută și semnată de CEO-ul companiei de atunci Andy Palmer, chiar pe motor.

Maşina din imagini este într-o specificaţie Iconic Craft – vine la interior cu inserţii din lemn natural şi piele împodobită, în timp ce culoarea exterioară se numeşte Magnetic Silver. Costa această maşină nouă, în Marea Britanie, puţin peste 200.000 de euro, minimum!

Cât ţine de partea tehnică: Supercarul este propulsat de un motor V12 twin-turbo cu un volum de 5.2 litri. Puterea emisă de agregat este de 608 CP şi 700 Nm de cuplu. Cutia de viteze ZF are opt trepte, tracţiunea e pe puntea din spate. De la 0-100 km/h coupeul accelerează în 3.9 secunde. Viteza maximă ajunge la 322 km/h.

Cmentariile sunt închise