(foto) Pentru că ştiu unde au ajuns! Refugiaţii care intră în Moldova cu maşinile îşi scot plăcuţele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Câteva zeci de mii de automobile înmatriculate în ţara vecină au intrat pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul războiului în Ucraina. O bună parte dintre acestea au fost folosite pentru a tranzita ţara noastră, însă celelalte deocamdată rămân la noi, posesorii găsindu-şi aici deocamdată un loc de refugiu sau unul temporar de cazare.

Şi, cunoscându-se mai ales acum, în aceste momente de necaz, că există şi la noi unii oameni care îi pot trage pe sfoară sau pot câştiga pe spinarea altora, mai ales a străinilor, mai mulţi ucraineni au decis să adopte nişte măsuri elementare de protecţie, indiferent de marca şi modelul maşinii din proprietate, care le arată şi starea financiară.

De exemplu, după ce şi-au parcat automobilele, ei singuri îşi scot plăcuţele de înmatriculare, anticipând astfel furtul acestora şi ulterioara lor recuperare numai în schimbul unei sume de bani.

Cel mai probabil ucrainenii, mai ales cei veniți din regiunea Odessa, au învăţat lecţia inclusiv după ce zeci de şoferi moldoveni s-au pomenit anterior în astfel de situaţii neplăcute, atunci când mergeau la odihnă în aceleași stațiuni de pe malul Mării Negre. În timp ce unii concetățeni de-ai noştri la fel scoteau plăcuţele, alţii se trezeau fără ele şi întâmpinau dificultăți în trafic la întâlnirea cu poliţia.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/