(foto) Un Audi RS2 a fost văzut într-un depozit de maşini stricate din Portugalia. Mai mulţi oameni vor să-l cumpere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un Audi RS2 Avant a fost identificat într-un depozit de vechituri din Portugalia, iar după ce despre el s-a relatat pe reţele de socializare şi în presă, s-au găsit zeci de oameni care se arată gata să-l cumpere aşa cum este, chiar şi să-l importe în SUA.

RS2 este una dintre cele mai interesante mașini germane din anii 90 și au fost construite mai puțin de 3.000 de exemplare. A fost o colaborare dintre Audi și Porsche, una care a dat startul pieței break-urilor rapide, care este înfloritoare şi astăzi.

O astfel de mașină rară nu merită un astfel de sfârşit.

Potrivit diverselor discuții online despre mașină, acest Audi RS2 fie nu este eligibil pentru a fi vândut întreg, fie a fost confiscat și încă se află în posesia statului. Un comentator de pe Facebook, care susținea că ştie mașina, a afirmat că aceasta ar fi scăpat de concasor, dar soarta – și istoria – este în mare parte necunoscută.

Iar potrivit utilizatorului de Twitter Mané Naranjo, care a găsit inițial mașina, depozitul de vechituri nu o vinde în întregime, ci pe părţi, ceea ce este o tragedie pentru o mașină atât de specială.

În ciuda caroseriei sale monotone, luate de la un Audi 80 Avant, RS2 Avant este o mașină fascinantă. La începutul anilor ’90, Porsche avea dificultăți din punct de vedere financiar şi încerca să se menţină pe linia de plutire cu proiecte de dezvoltare pentru alte mărci, prin filiala Porsche Engineering. La acea vreme, Audi avea nevoie de un concurent pentru BMW M3 , dar nu știa să facă unul de unul singur. Așa că s-a îndreptat către Porsche, care a văzut proiectul ca pe o oportunitate de a aduce performanța și ingineria Porsche în fața unui public mai popular.

Porsche s-a apucat apoi să regleze din greu motorul cu cinci cilindri turbo, de 2.2 litri, de la Audi, oferindu-i 315 CP și asociindu-l cu o transmisie manuală în cinci trepte + tracțiune integrală. Modelul mai avea, de asemenea, suspensii și frâne reglate de Porsche, oglinzi retrovizoare de la Porsche 964 și jante de la 964 Cup.

Acest Audi RS2 Avant din Portugalia a cunoscut cu siguranță zile mai bune. Are o mulțime de zgârieturi pe bara de protecție frontală, o adâncitură în hayon și se pare că geamul pasagerului din față i-a fost spart. În afară de aceste probleme, totuși, nu arată rău de tot, mai ales că majoritatea neajunsurilor de ordin estetic sunt complet rezolvabile.

Exemplarul poartă celebra vopsea Nogaro Blue de la Audi, cea mai dorită dintre toate culorile lui RS2. Ce probleme de ordin tehnic are nu se cunoaşte, deşi totul arată ok sub capotă.

Cmentariile sunt închise