(foto) Un Bugatti EB110 GT se vinde în ţara cu cea mai mică infrastructură rutieră din Europa

0

Un rar Bugatti EB110 GT de culoare galbenă în combinaţie cu un habitaclu de culoare roşie este de vânzare în ţara cu cea mai mică infrastructură rutieră din Europa. Liechtenstein-ul are un singur drum principal şi o infrastructură rutieră compusă din doar aproximativ 250 km de carosabil pavat.

FOTO: instagram.com/alexpenfold

Bugatti EB110 GT (Gran Turismo) este una dintre cele mai iconice maşini ale brandului şi este propulsată de un motor V12 de doar 3.5 litri, cu cinci supape per cilindru și cu patru turbocompresoare! A fost anunţat în anul 1991. Produce 560 CP la 8.000 rpm şi 611 Nm de cuplu la 4.200 rpm.

Cutia de viteze este una manuală în şase trepte, iar sistemul de tracţiune – integral permanent. Cu aceste dotări în arsenal poate face 0-100 de km/h în 3.5 secunde şi poate rula cu maxim 336 km/h.

Acest exemplar (unul din 96 doar) din 1993 are acum pe odometru 15.000 de km parcurşi. Fiind contactată de noi, persoana care a făcut anunţul de vânzare ne-a comunicat că automobilul se află în Liechtenstein şi se vinde pentru suma de 2.5 milioane de euro, fără TVA şi alte taxe!

Interesant este că un Bugatti EB110 Super Sport, o maşină în aceeaşi combinaţie de culori, mai performantă şi mai rară (32 de exemplare făcute) s-a vândut la o licitaţie organizată de casa RM Sotheby’s la Londra în septembrie 2015 pentru suma de doar 627.200 de lire sterline.

Iată „urmaşul” modelului EB110:

(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Bugatti Centodieci – un cal putere îi costă 5000 de euro

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-bugatti-eb110-super-sport-bugatti-veyron-16-4-super-sport-si-bugatti-chiron-au-pozat-frumos-impreuna-in-dubai/

https://autoblog.md/video-ar-fi-mai-scump-decat-un-chiron-se-va-vinde-la-licitatie-un-bugatti-eb110-super-sport-practic-nou/

https://autoblog.md/stiai-asta-ce-apetit-au-12-dintre-cele-mai-rapide-automobile-de-pe-planeta/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata