(foto) Un coupe din 1989 ar fi cea mai scumpă Dacia clasică rulată din România

O ofertă deosebit de interesantă, orientată spre colecţionari, dar şi spre fanii înrăiţi, a apărut de curând pe un portal de anunţuri auto din România. Un dealer din Constanța oferă spre vânzare un autoturism Dacia Sport 1410 în stare excepțională.

Merită achiziționată această poate cea mai scumpă Dacia second-hand clasică din România, dar şi din întreaga regiune?

Vezi şi: Poza zilei: În România a fost surprinsă o Dacia 1310 decapotabilă

Cei interesați ar trebui să știe de la început că nu vorbim despre o mașină ieftină. Prețul cerut pentru această Dacia second-hand este de 16.500 de euro! Însă, suma pare să fie corectă pentru o Dacia Sport 1410 care are la bord doar 800 de kilometri. Singurele maşini mai scumpe afişate pe acel portal sunt doar Duster-uri noi cu parcurs infim şi în echipare de top.

Autorul anunțului ne povestește că avem de-a face cu o “adevărată capsulă a timpului”. De asemenea, dealerul specifică în anunț că aceste mașini erau fabricate manual în proporție de 50% și că este singurul autoturism din lume unde inginerii au ales să utilizeze un parbriz identic cu luneta.

Vezi şi: (video) Ai auzit despre „smart-ul” României comuniste? Istoria modelului Dacia 500 Lăstun

Clasicul autoturism a avut un singur proprietar, este fabricat în 1989 și se prezintă într-o stare generală “nouă”. Vine cu interiorul sigilat cu folia instalată de fabrică. Din păcate, sigiliul s-a uzat pe alocuri, dar a protejat perfect scaunele mașinii.

În același timp, autoturismul este atestat ca vehicul istoric, ceea ce înseamnă că este scutit de taxe!

Dacia Sport s-a fabricat timp de 9 ani (între 1983 și 1992) și doar aproximativ 5.500 de exemplare au fost produse. Inițial au existat două versiuni: modelul 1310 utiliza un propulsor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.289 cm³ și oferea o putere de 54 CP, iar modelul superior 1410 venea cu un motor de 1.397 cm³ și 65 de cai putere.

Din anul 1985 a fost disponibilă o transmisie manuală cu cinci trepte, până atunci existând în ofertă doar cea manuală cu patru trepte.

Vezi şi: (video) Dacia şi uzina de la Mioveni sărbătoresc 50 de ani de existență. Istoria mărcii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/