(foto) Un radar de la ieşirea din localitatea Măgdăceşti a reacţionat la viteza unei Tesla

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Şi Republica Moldova este o ţară în care maşinile electrice ale mărcii americane Tesla au ajuns a fi înmatriculate şi utilizate pe drumurile publice, deşi ponderea lor rămâne încă infimă. Cu siguranţă, tentaţia fiind mare, unii proprietari le-au folosit deja pentru a depăşi limitele de viteză legale, şi nu o singură dată. Unii ar fi fost surprinşi de radare şi s-ar fi ales cu amenzi, în timp ce alţii au avut mai mult noroc.

Dar printre cei care au avut mai puţin noroc se numără conducătorul unui Model Y, cel mai nou produs de serie al mărcii, un electromobil relativ proaspăt apărut pe drumurile din Moldova. În după amiaza zilei de ieri, la ieşirea din localitatea Măgdăceşti, cu un radar TruCAM a fost surprinsă viteza de deplasare a crossoverului şi aceasta constituia la acel moment 200 de km/h.

Conform informaţiilor oficiale pe care le deţinem, la volan se afla un tânăr în vârstă de 25 de ani, care se deplasa spre capitală. Deşi electromobilul aparţine tatălui acestuia, pe numele său a fost întocmit procesul verbal care prevede o sancţiune sub formă de amendă (1.500 lei) şi cinci puncte de penalizare.

Apropo, în acest weekend peste 3.500 de conducători auto au încălcat regulile de circulație rutieră:

  • 1.562 de șoferi au depășit limita de viteză.
  • 69 au condus în stare de ebrietate, dintre care 38 se aflau în stare avansată, şapte refuzând să treacă testarea alcoolscopică, iar 24 alegându-se cu dosare contravenționale.
  • circa 500 de conducători nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră.
  • 306 au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise