(video) Analiză: Viteza preferată de foarte mulţi şoferi moldoveni pentru circulaţie prin localitate

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

În urma unei analize efectuate s-a constatat că în doar trei ore, un echipaj de poliție, care activează cu aparatul de măsurat viteza TruCAM, înregistrează în mediu aproximativ 20 de încălcări ale RCR, unde conducătorii auto admit depășirea vitezei cu peste 20 km/h decât limita prevăzută pe segmentul respectiv de drum.

Asta înseamnă că într-o localitate, unde limita admisibilă este de 50 km/h, foarte mulți șoferi își permit să circule cu peste 70 km/h.

De la începutul anului au fost întocmite 53.930 de procese verbale pentru depășirea limitei de viteză, dintre care 2.090 cu peste 40 km/h decât limita admisă pe sectorul de drum respectiv. 

De asemenea, în perioada de referință, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum s-au produs 215 accidente rutiere, soldate cu 244 de persoane traumatizate și 32 decedate.

În luna martie, un conducător auto și-a permis să circule cu peste 180 km/h într-un sat din raionul Taraclia, unde în orice moment risca să-i apară în față un pieton, iar consecințele ar fi fost de-a dreptul dezastruoase.

Conștientizarea pericolului ar fi cel mai bun lucru pentru șoferii care circulă cu viteză excesivă, fiindcă nu frica de sancțiuni trebuie să ne motiveze să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Conduceți regulamentar! Viața este prețioasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata