(foto) Unul din 150! În Rusia a fost scos la vânzare un rar Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Federaţia Rusă a fost scos la vânzare un rar Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S! O maşină dintr-un total de 150 produse se află la un dealer din Celiabinsk.

Pentru cel mai scump Mercedes-Benz rulat al momentului din Rusia se cer nici mai mult nici mai puţin de 80 de milioane de ruble – 955.700 de euro sau practic 19 milioane de lei după cursul actual de schimb!

Supercarul a fost produs în anul 2009 şi este unul dintre cele mai proaspete din istoria modelului, fiind prezentat în toamna anului 2008 la Salonul Auto de la Paris. De atunci a parcurs doar 1.204 kilometri! Din 2014, conform raportului despre maşină, a avut un singur proprietar.

Roadsterul vopsit în crystal antimony grey, cu interior negru-roșu decorat cu piele semi-anilină, piele întoarsă, Alcantara şi fibră de carbon, ascunde sub capota impunătoare şi fabricată integral din fibră de carbon un V8 supercharged de 5.5 litri asamblat manual, care generează 650 CP şi 820 Nm de cuplu, în comparaţie cu 626 CP şi 780 Nm cât îi oferă un SLR McLaren Roadster standard. 

Inclusiv prin intermediul unei cutii de viteze automate în cinci trepte şi tracţiune spate, poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde, 0-200 km/h în 10.6 secunde şi atinge maxim 335 km/h. Acoperişul moale se poate deschide și închide semi-automat în aproximativ 10 secunde.

Pe lângă o putere mai mare a motorului, noul SLR McLaren Roadster 722 S are o configurație și mai dinamică a suspensiei și optimizări aerodinamice suplimentare (inclusiv un kit exterior din carbon) pentru o manevrabilitate dinamică şi stabilitate mai mare. Configurațiile de arc și amortizoare ale suspensiei sunt mai rigide, iar caroseria a fost coborâtă cu 10 mm pe ambele punţi. În spatele jantelor unice din aluminiu forjat de 19 inci se ascund mecanisme de frânare carbo-ceramice cu etriere roşii.

În termeni tehnici, 722 S beneficiază de experiența îndelungată a Mercedes-Benz și a partenerului său de Formula 1 – McLaren. Cu excepția a două cadre din aluminiu, caroseria sa este complet realizată din fibră de carbon (CFRP). Acest lucru îl face extrem de excepțional printre mașinile sport de înaltă performanță. În special pentru Roadster, tehnologia sofisticată din fibră de carbon a fost dezvoltată în continuare pentru monococ. 

Rezultatul este o greutate redusă, o absorbție exemplară de energie și, prin urmare, un nivel ridicat de siguranță a pasagerilor, plus o rigiditate la torsiune fără precedent pentru o mașină decapotabilă, toate care permite caracteristici de manevrabilitate remarcabile, care de altfel se găsesc doar în mașinile super-sport cu o caroserie închisă.

Un nivel ridicat de siguranță este oferit şi de structurile unice de impact din fibră de carbon, montanţii A ranforsaţi cu oțel și două bare de răsturnare fixe. Alte caracteristici de siguranță includ airbaguri adaptive, pentru genunchi și laterale, dispozitive de pretensionare a centurilor și un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope.

Dotările exclusive au fost climatizare automată pe două zone, un sistem audio BOSE Premium de înaltă calitate, un volan sport multifuncțional cu padele de schimbare a treptelor și un sistem de navigație cu radio integrat și CD player.

Numărul 722 din denumire se referă la victoria lui Stirling Moss și copilotul său Denis Jenkinson într-un Mercedes-Benz 300 SLR cu numărul de start 722 (care indică ora de începere a cursei la 7:22 dimineața) la Mille Miglia în 1955.

Ediţia limitată a fost construită în principal manual la atelierele de Formula 1 ale McLaren din Woking, Anglia și a devenit disponibilă de la 1 ianuarie 2009.

Apropo, vezi poate singura persoană de pe glob care are în garaj nouă exemplare SLR McLaren!

Cmentariile sunt închise