(foto/video) Arată fenomenal. BMW a prezentat noul Safety Car pentru sezonul 2016 a MotoGP

Compania BMW a prezentat noul Safety Car care va fi prezent pentru a menţine ordinea în sezonul din acest an a campionatului MotoGP. Este vorba despre coupeul M2, care, suferind modificări, a venit să înlocuiască modelul M4 care anterior îşi asuma această funcţie.

Noutatea a primit nişte autocolante pe aproximativ toată suprafaţa maşinii sub forma celor trei culori ale diviziei M, dar şi un pachet estetic din partea BMW M Performance. Kitul include un splitter frontal şi un eleron reglabil din fibră de carbon. Nu puteau fi trecute cu vederea şi mecanismele de frânare din carbon şi ceramică, suspensia sport şi pneurile Michelin Cup.

Maşina de protecţie a mai beneficiat de nişte scaune sport, centuri de siguranţă care se prind în şase puncte, o cuşcă de protecţie şi un panou special prin care pot fi controlate toate corpurile de iluminare prezente pe caroserie.

BMW s-a gândit să nu mai umble sub capotă, căci şi aşa motorul twin turbo care vine din fabrică este destul de puternic. Unitatea de propulsie cu şase cilindri dezvoltă 370 CP şi 465 Nm. Performanţele tehnice îi permit coupeului să accelereze până la 100 de km/h timp de 4.3 secunde.

Prima etapă a noului sezon MotoGP va începe la 20 martie în Qatar. În prezent, campion mondial este Jorge Lorenzo.

Cmentariile sunt închise