(foto) Moldova, ţară de minuni! Cum un şofer s-a asigurat că nimeni nu-i va scoate maşina de la încărcat

Un posesor de maşină electrificată de model Chevrolet Volt ar face abuz de unul dintre încărcătoarele staţiei care se află pe teritoriul parcării unui centru comercial, deschis relativ recent pe bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Acesta foloseşte până şi un lacăt de care prinde cablul, asta pentru ca nimeni să nu îndrăznească să-i scoată automobilul de la încărcat.

Pentru că procesul de încărcare este mai greu, concret pe acest automobil, conducătorul în lasă mai mult să stea acolo, iar anume asta îi şi nemulțumește pe unii care sunt nevoiţi să meargă să caute alte încărcătoare. Tot despre acest şofer se spune că îşi pune acolo maşina până la şase ore pe zi!

Imaginile au devenit în scurt timp virale după ce au fost încărcate în spaţiul online, iar mulţi s-au indignat mai mult nu de privelişte, ci de caracterul egoist al posesorului maşinii.


Acest model din imagini este un Volt de a doua generaţie, produsă din 2016. Este clasificat de producător ca un vehicul electric, deşi în realitate funcţionează după principiul unui plug-in hybrid, însă puţin diferit.

Volt porneşte şi rulează pe energie electrică până când capacitatea bateriei scade la un prag prestabilit de la încărcarea completă. De acolo, motorul său cu combustie internă, un benzinar de 1.5 litri, este folosit pe post de range extender şi alimentează un generator electric pentru a extinde raza de acțiune a vehiculului, după este necesar. În caz de necesitate, motorul se poate implica mecanic în trenul de propulsie, printr-un ambreiaj, pentru a trimite putere pe osia motoare.

Autonomia maşinii în cauză, cu energia stocată în bateria de 18.4 kWh, se ridică la 85 de km. Conform datelor oficiale (în dependenţă de anul producţiei maşinii), la o tensiune a curentului de 120 V se poate încărca în aproximativ 13 ore (în funcție de nivelul de încărcare și de temperatura exterioară), iar în cazul unei tensiuni de 240 V în aproximativ 4.5 ore (cu modul de încărcare de 3.6 kW, care vine standard pe maşina în echipare LT, dar necesită o unitate de încărcare de 240 volți/32 amperi) sau în 2.25 ore (cu modul de încărcare de 7.2 kW, care vine standard pe maşina în echipare Premier și este disponibil opţional pentru LT).

Vezi şi:

https://autoblog.md/toate-magazinele-kaufland-moldova-vor-avea-statii-publice-de-incarcare-a-automobilelor-electrice-putere-tipuri-de-porturi-si-disponibilitate/
https://autoblog.md/un-alt-proprietar-de-phev-si-a-prins-cu-lacat-cablul-de-incarcare-motivul-pentru-care-se-procedeaza-astfel/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/