(foto/video) Cum arată pe viu şi cât consumă noile modele Dacia Sandero şi Sandero Stepway

0

Au trecut aproape două luni de zile de la premiera noii generaţii Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, o familie de maşini ai cărei membri sunt în prezent bestselleruri ai mărcii româneşti.

În pregătirea de lansarea pe principalele pieţe de desfacere, producătorul a dat publicităţii detalii precum dimensiunile şi specificaţiile tehnice ale automobilelor (inclusiv consumul este indicat în documentele ataşate), pe lângă o porţie de imagini foto şi video care arată noile Sandero şi Sandero Stepway în afara formatului digital.

Amintim că noua platformă modulară CMF a noului Sandero, Sandero Stepway și Logan permite trei îmbunătățiri majore. Primul este la capitol acustic: cu un subcadru, bloc frontal şi o structură a corpului, mai ușoare și mai rigide, vibrațiile sunt acum mai reduse. Al doilea se referă la conexiunile cu solul: lărgirea ecartamentelor cu 41 de mm pe Sandero și, respectiv, cu 29 mm pe Sandero Stepway, sporeşte manevrabilitatea și comportamentul rutier. Ultimul se referă la siguranța pasivă și activă, cu integrarea celei mai recente generații de sisteme de asistență a conducătorului auto (ADAS).

Pe partea trenului de rulare, noile setări ale amortizoarelor de şoc şi ale arcurilor de suspensie permit noilor modele Dacia să facă manevre de întoarce cu un ruliu minimizat. Aceste setări oferă o plăcere reală de condus pe drumuri întortocheate, păstrând totodată confortul.

Direcția, acum 100% electrică, necesită cu 36% mai puțin efort din partea şoferului, comparativ cu Sandero-ul anterior. În plus, este echipată cu asistență variabilă în funcție de viteza vehiculului, oferind atât o senzație precisă a osiei frontale, care asigură o manevrabilitate mai bună pe autostradă, cât și o ușurință a manevrelor la parcare, de exemplu.

Toate motoarele disponibile pentru noile modele Dacia sunt conforme cu noul standard Euro 6DFull. Acestea sunt cuplate la două cutii de viteze noi, mai ușoare, care încorporează cele mai noi dezvoltări mecanice în ceea ce privește fricțiunea: o cutie de viteze manuală cu şase trepte și una automată de tip CVT.

Pe cutia de viteze manuală, raporturile de transmisie au fost îmbunătățite pentru a menține un nivel satisfăcător de cuplu pe toată gama de utilizare. În a 6-a treaptă acestea au fost extinse pentru a obține un consum mai mic de combustibil pe autostrăzi.

Pentru a spori consumul de combustibil şi mai mult, aerodinamica mașinii a fost dezvoltată în special pe caroserie (linia acoperișului cu scurgere și acoperișul coborât cu 10 mm) și sub șasiu (carenaje noi sub șasiu și nişte supape frontale controlate). Coeficientul de penetrare a aerului (numit SCx) a crescut cu 8-10%.

Motoarele, cutiile de viteze noi, avantajele aerodinamice, reducerile de frecare (frână, ruliu și anvelope) și consumul redus de energie (faruri cu LED, alternator de înaltă eficiență) al noilor modele Dacia au sporit consumul de combustibil cu cel puțin 6% comparativ cu generaţia precedentă de maşini, oferind în același timp mai multă plăcere și performanțe identice.

Apropo, pentru a asigura că plăcerea la bordul noilor modele Dacia este împărtășită de toți ocupanții, s-a acordat o atenție deosebită acusticii și tratamentului zgomotului aerodinamic. Datorită rigidității platformei CMF, transmisia vibrațiilor solide în cabină a fost redusă, reducând zumzetul cu o medie de 3 până la 4 dB.

Zgomotul aerian perceptibil din cabină a fost redus folosind ușile “încadrate” (eliminând cavitățile dintre uși și corp) și oglinzile reproiectate cu o etanșare la baza lor. Izolarea vehiculului a fost sporită în general prin creșterea suprafețelor absorbante din compartimentul motorului de la 12% la 48% și prin reducerea scurgerilor acustice.

Iar în habitaclu, de exemplu, zgomotul de fond a fost redus cu 3 până la 5 dB între viteze de 50-130 km/h.

Dimensiuni şi specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata