(foto/video) GENEVA 2017: Premieră europeană – Infiniti Q50 facelift

Compania Infiniti, subdiviziune a Nissan care face maşini premium, a prezentat la Salonul Auto de la Geneva în premieră europeană sedanul Q50 facelift.

După actualizările primite, modelul a fost înzestrat cu funcţii de pilotare semi-automată, toate fiind parte a sistemului ProPILOT.

Pentru prima dată complexul ProPILOT a apărut pe monovolumul Nissan Serena. Recent am aflat că şi Nissan Qashqai facelift îl are, iar acum şi Infiniti Q50.

Printre funcţiile ProPILOT se numără un sistem de supraveghere şi păstrare a automobilului pe bandă, cruise control adaptiv, sistem de control a distanţei către maşina din faţă, sistem de supraveghere a unghiurilor moarte cu avertizare în oglinzile retrovizoare şi sistem anti coliziune frontală cu frânare automată.

În Europa sedanul Infiniti Q50 cu sistem ProPILOT va apărea în anul 2018. Modelul va fi primul din gama mărcii japoneze care este dotat cu un astfel de pachet de sisteme de siguranţă.

Gama de motoare disponibile pentru Q50 facelift este compusă dintr-o:

  • unitate twin-turbo V6 de 3.0 litri cu 400 de CP,
  • unitate turbodiesel de 2.2 litri cu 168 CP,
  • unitate turbo pe benzină de 2.0 litri cu 211 CP,
  • dar şi o versiune hibridă care produce 360 CP datorită unui V6 şi a unui electromotor.

Sedanul actualizat s-a mai ales cu o suspensie adaptivă Dynamic Digital Suspension, sistem de tracţiune integrală (opţional), servodirecţie îmbunătăţită, dar şi un sistem multimedia cu două ecrane pe consola centrală.

La capitolul design schimbările sunt minime. Puţin au fost modificate blocurile optice, stopurile, barele de protecţie, iar în habitaclu a apărut un volan nou.

Startul vânzărilor globale ale modelului va fi dat în a doua jumătate a acestui an.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/