(foto/video) În SUA, celebrele autobuze școlare galbene încep a fi înlocuite cu unele full electrice

În statul american Virginia, elevii vor merge în curând la școală cu autobuze electrice! Compania Thomas Built Buses, filiala Daimler Trucks din America de Nord, a fost selectată pentru a pune la dispoziţie primele 50 de versiuni complet electrice ale iconicului autobuz școlar în combinaţia de culori galben-negru.

Acesta este primul pas al unei inițiative a companiei Dominion Energy, cu sediul în Virginia, care intenționează să transfere tocmai 1.050 de vehicule școlare din statul respectiv de la propulsia diesel la cea electrică. Drept urmare, filiala americană Daimler Trucks a câștigat cea mai mare comandă de până acum pentru autobuze școlare electrice din SUA.

Tehnologia bateriei electrice pentru modelul Saf-T Liner Jouley este rezultatul unei cooperări cu compania californiană Proterra (care anterior a stabilit un record mondial de autonomie pentru un autobuz) și are o capacitate totală de 220 kWh. Autonomia estimată cu un singur plin este de 215 km.

În prezent, Thomas Built Buses este singurul producător de autobuze școlare care oferă o arhitectură de încărcare rapidă DC ca echipament standard. Autobuzul Saf-T Liner Jouley poate fi încărcat în aproximativ trei ore cu sistemul opțional de încărcare rapidă Proterra de 60 kW și mai poate, când este echipat corespunzător, să furnizeze energie într-o rețea electrică folosind tehnologia vehicle-to-grid (V2G).

Ce ţine de însuşi modelul de autobuz, aflaţi că acesta este construit pe baza camionului cu capotă Freightliner M2 şi are o capacitate de până la 81 de pasageri (fără şofer). Tracţiunea vehiculului este pe puntea din spate şi tot acolo este integrat un motor electric ce produce 295 de CP. Astfel, poate accelera de pe loc şi până la 97 de km/h în 49 de secunde.

În viitor, astfel de autobuze ar putea fi furnizate şi în alte state americane.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-belkommunmash-producatorul-de-vehicule-de-la-care-am-cumparat-troleibuzele-a-prezentat-un-nou-autobuz-electric/

(video) Premieră mondială: Cel mai lung autobuz electric din lume poate transporta 250 de oameni

(video) Premieră mondială: Revoluţionarul autobuz electric Mercedes-Benz eCitaro

Cmentariile sunt închise