(foto/video) Noul Lexus NX în Moldova. Cât costă şi ce motoare sunt disponibile

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Luna februarie a adus în ţara noastră noul Lexus NX, primul Lexus plug-in hybrid de producţie! Modelul continuă să joace într-o ligă de crossovere premium şi are acum să ofere mai multe lucruri interesante, toate la un preţ destul de atractiv în comparație cu al concurenților.

Tot ce trebuie să cunoşti despre maşină am scris în acest articol dedicat, însă ţinem să-i amintim punctele forte şi caracteristicile esenţiale. Cu noul NX, Lexus introduce pe piaţă o nouă generaţie de maşini sub noul standard Lexus Driving Signature. Modelul este practic 100% nou: 95% din piesele și componentele crossoverului au fost reproiectate pentru noua generație, însă similitudinea vizuală exterioară cu modelul anterior a fost păstrată intenționat!

Noul NX a crescut în dimensiuni pe toate fronturile, însă nesemnificativ. Cel mai mult se remarcă cei 3 cm în plus de spaţiu interior. Diametrul maxim al jantelor poate fi acum de 20 inci. Adaptive pot fi atât farurile, cât şi amortizoarele. Însăşi corpul a devenit mai dur datorită utilizării extinse a oțelurilor ultra-rezistente, iar aripile frontale și capota sunt fabricate din aluminiu.

În habitaclul reformatat sub concepţia Tazuna, în premieră pentru un model Lexus, marea noutate este lipsa unui touchpad sau a unui joystick pe tunelul central. Acum monitorul central este tactil, indiferent de mărimea sa, dar şi apropiat mai mult de şofer. Monitorul central poate avea o diagonală de 9.8 sau tocmai 14 inci!

Încă o noutate în segment, dar şi pentru o maşină Lexus, sunt nişte lacăte electrice pentru uşi. Pentru a le deschide de la interior este necesar doar de apăsat pe nişte butoane de pe mânere. Iar datorită optimizărilor la capitolul aerodinamic şi a materialelor folosite pentru izolare fonică, în habitaclu pătrund acum cu 15% mai puţine zgomote.

În continuare se oferă opţional pachetul sau echiparea de top F SPORT: mai include pe lângă dedicatele bare de protecţie, grilă de radiator, jante exclusive de 20 de inci şi suspensie adaptivă, un nou volan, noi scaune sport frontale, un diferit levier al cutiei de viteze şi pedale din aluminiu, printre altele.

Complexul Lexus Safety System+, în dependenţă de piaţă, vine standard pe orice maşină. Noul NX mai poate fi echipat cu primul sistem Advanced Park pentru Lexus. Funcția de parcare de la distanță permite controlul maşinii din afara sa printr-o cheie digitală și ajută la parcarea în spații necunoscute sau închise.

În ţara noastră, noul NX poate fi comandat deocamdată cu una din patru motorizări:

  • NX 200 – un benzinar natural aspirat de 2.0 litri (173 CP/203 Nm) + transmisie hibridă de a patra generaţie (variator) + tracţiune faţă.
  • NX 250 – un benzinar natural aspirat de 2.5 litri (207 CP/243 Nm) + transmisie automată cu opt trepte + tracţiune integrală.
  • NX 350h – combină un motor natural aspirat de 2.5 litri cu un electromotor şi un variator electromecanic de tip transaxle (242 CP) + tracţiune integrală.
  • NX 350 – un nou dezvoltat benzinar turbo T24A-FTS de 2.4 litri (279 CP/430 Nm) + transmisie automată cu opt trepte + tracţiune integrală. Acesta este şi cel mai dinamic model: 0-100 km/h în 7.0 secunde.

Lexus NX 200 este valabil doar în echiparea Urban şi are un preţ de start de 40.890 de dolari (preţurile se pot modifica conform cursului de schimb). Versiunea NX 250 se oferă doar în echiparea Business pentru minimum 49.940 de dolari.

Versiunea NX 350h este valabilă în cele mai multe echipări, trei la număr, cea mai accesibilă costând de la 53.700 dolari. Într-un final, modelul NX 350 costă cel mai scump, însă vine standard cu echiparea F SPORT, printre alte dotări opţionale – de la 72.320 de dolari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata