(foto/video) Noul Mercedes-Benz GLC: Detalii înainte de premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Mercedes-Benz GLC se pregătește pentru debut în scurt timp, imagini spion şi câteva detalii importante dezvăluite acum fiind un semn în acest sens, unul deja tradițional. Automobilul popular a fost testat de câţiva jurnaliști norocoși, însă în formatul unui prototip pre-serie camuflat.

Ce aflăm la moment:

  • Schimbări revoluționare în design nu vor fi. S-a luat o astfel de decizie cu siguranţă pentru a nu speria publicul şi a nu-i scădea astfel popularitatea. De notat că în 2021 s-a vândut mai bine decât C-Class (270.000 de mașini).
  • Este mai lung cu 60 mm decât predecesorul: 4.718 vs 4.708 mm (cât are un BMW X3) și 4.682 mm (cât are un Audi Q5). Ampatamentul este cu doar 15 mm mai lung. Are şi ecartamente mai largi.
  • Cabina a devenit mai spațioasă, iar volumul portbagajului este mai mare cu 50 litri (acum 600). Designul interior îl va imita pe cel din noul C-Class, consola centrală fiind ocupată de un monitor cu maximum 11.9 inci în diagonală. Un panou de bord digital va fi standard.
  • De asemenea, se promite o izolare fonică mai bună: de exemplu, un strat de 2 mm grosime pe bază de bitum a fost folosit pentru prima dată pentru a trata tunelul central!
  • Din punct de vedere tehnic, noul GLC este la fel unificat cu noul C-Class: au platforma MRA2 a cărei noutate principală este o direcţie pe puntea din spate. Sistemul va fi oferit pentru prima dată şi în segmentul lui GLC, deși contra cost. Roţile posterioare pot întoarce până la maximum 4.5 grade (pentru sedan maximumul este 2.5 grade). O suspensie pneumatică va fi în continuare o opţiune.
  • Motoarele de bază vor fi benzinare cu patru cilindri GLC 200 (204 CP) și GLC 300 (258 CP), precum și unele diesel GLC 220 d (200 CP) și GLC 300 d (265 CP). Dar va exista şi o versiune cu șase cilindri în linie – GLC 400 d – cu un turbodiesel de 3.0 litri. Toate fără excepţie vor fi asistate de un demaror-generator de 48V care va injecta suplimentar şi pentru o perioadă scurtă de timp, în anumite condiții, alţi 22 CP și 250 Nm.
  • Mai mult, oferta de propulsoare mai este completată cu tocmai trei versiuni plug-in hybrid: GLC 300 e, GLC 400 e şi GLC 300 de. Toate vor avea la bază motoare cu patru cilindri, iar cutia de viteze automată cu nouă trepte are integrat un motor electric (136 CP și 440 Nm). O baterie cu o capacitate de 25.4 kWh va putea asigura o autonomie electrică de cel puţin 100 de km.
  • Hibride vor fi şi noile modele Mercedes-AMG GLC 43 și GLC 63, dar ele vor apărea abia în 2023.
  • Va exista în continuare şi varianta GLC Coupe.

Lansarea pe piaţă este programată pentru începutul toamnei din acest an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise