(foto/video) Premieră mondială: Faraday Future FF 91 – 1050 cai putere şi 1800 Nm de cuplu

După o serie de anunţuri intrigante, compania Faraday Future a dezvăluit aşa după cum a promis primul său model din gamă – un crossover electric numit FF 91 care ascunde “sub capotă” tocmai 1.050 de cai putere.

Prezentarea modelului, poziţionat ca un concurent al produselor făcute de Tesla, a avut loc la expoziţia de consumabile electronice CES 2017, care s-a deschis în oraşul Las Vegas.

Electrocarul Faraday Future FF 91 nu pare a fi un crossover pur, ci mai degrabă o simbioză între un crossover, a unui break şi a unui sportcar. De la primul a moştenit tracţiunea integrală şi garda la sol proeminentă, de la al doilea silueta premium şi de la al treilea – performanţele dinamice excepţionale.

Sub caroseria sa se ascund patru motoare electrice, o baterie cu o capacitate de 130 kWh produsă de LG Chem şi un sistem de tracţiune integrală despre care am menţionat.

Vezi şi: (video) A doua încercare: Un Mercedes-Benz Vito bate un BMW i8 şi un Dodge Viper pe o liniuţă

Potrivit informațiilor oficiale, puterea generată de cele patru motoare este egală cu 1.050 cai putere. Cuplu maxim atinge 1.800 de Nm. Accelerează această mașină până la 96 de km/h în doar 2.39 secunde! Viteza maximă deocamdată este necunoscută.

În acest mod, noutatea este capabilă să pună la punct un Tesla Model X, Bentley Bentayga sau Ferrari 488 GTB, trei mașini care sunt cele mai rapide în categoria din care fac parte.

Cu un singur plin de energie se pot parcurge circa 608 kilometri. Mai mult, reprezentanții noului brand afirmă că mașina lor este dotată cu cel mai rapid sistem de reîncărcare, fără că să menționeze alte detalii.

FF 91 are integrat un sistem de recunoaștere a feței proprietarului, o cameră fiind instalată în montantul B (central). Totodată, între uși a fost plasat un mic ecran pe care este afișat un mesaj de salut.

Recunoscând șoferul, sistemul electronic nu numai va descuia mașina, ci și va seta toate funcțiile după “dispoziția” lui.

De exemplu, sistemul de climatizare va ajusta automat o temperatură optimă, poate porni muzica și funcția de masaj în scaun.

Vezi şi: FFZERO1: Noua maşină a lui Batman sau un potenţial rival pentru maşinile Tesla (foto)

Evident, cei de la Faraday Futute, nu au putut că să nu înzestreze mașina cu autopilot.

Automobilul are integrate 10 camere cu o rezoluție înaltă, 12 senzori cu ultrasunete și 13 radare.

Trebuie de menționat că firma nu a menționat nimic despre posibilitățile sistemului autopilot.

Printre alte detalii interesante se numără: videocamere în loc de oglinzi retrovizoare și sistem de parcare automată. Cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefon parcarea mașinii se poate face de la distanță.

Producția de serie a modelului electric va începe în 2018. Prețul de start nu a fost comunicat, însă pe site-ul oficial se pot face deja precomenzi cu alocarea unui depozit în valoare de 5.000 de dolari.

Evenimentul de prezentare:

https://www.youtube.com/watch?v=1Y8hUf0Np6k

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/