(video) Abuzul de săgeata verde se poate încheia tragic pe străzile din capitală. Iată de ce

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Săgeata verde găsită la semafoarele din Chişinău este un lucru util. Aceasta este menită să fluidizeze traficul în intersecții şi să reducă din timpii de aşteptare a utilizatorilor din trafic pentru a face o manevră de virare cu scopul de a intra pe altă stradă.

Totuşi, există conducători auto, precum persoana care controla acest Ford Fusion din imagini, ce fac vădit un abuz de avantajele săgeţii. Doar priviţi în ce situaţie periculoasă s-a pomenit pe str. Alba Iulia, una care în alte circumstanțe s-ar fi încheiat grav sau poate chiar tragic.

Din cauza câmpului vizual limitat, dar şi (mai important) din cauza ignorării prevederilor RCR, a fost la un pas să arunce un cărucior din mâinile unei mame!

VIDEO: facebook.com/Юлия Геннадий Нарушевы

Să recapitulăm deci regulile de traversare a unei intersecţii care are semafoare cu săgeată verde, pentru a fi mai atenţi şi a nu face la fel.

Dacă există un astfel de semafor, în acest caz, doar după oprirea (completă, nu simplă frânare) vehiculului la semnalul roşu şi respectând toate măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcţia săgeţii şi nicicum altfel!

În plus, la intersecţia din imagini există şi un indicator 5.73 care indică locul de oprire a vehiculelor la semnalul de interzicere al semaforului, însă şi acesta a fost ignorat.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise