(foto/video) Premieră: Noul Opel Crossland X

0

Nemţii de la Opel au dezvăluit oficial un nou model de al său – un crossover urban subcompact pe care l-au numit Crossland X.

Premiera publică a maşinii, care este orientată pentru a-şi găsi clienţii în oraşele mari, va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Noul crossover compact va fi lansat sub mărcile Opel şi Vauxhall, ambele fiind parte a concernului General Motors.

Opel/Vauxhall Crossland X are următoarele dimensiuni: lungime – 4.212 mm, lăţime – 1.765 mm şi înălţime – 1.590 mm. Dacă ar fi să îl comparăm cu Mokka X, atunci noutatea este mai scurtă cu 63 de mm, mai îngustă cu 17 mm şi mai scundă cu 68 de mm.

New Opel Crossland X: Crisp and compact on the outside, very spacious and versatile on the inside with trendy two-tone paintwork and a cool SUV look.

Despre Crossland X reprezentanţii Opel nu au dezvăluit chiar toate informaţiile. De exemplu nu se ştie pe ce platformă este construită maşina. Anterior se spunea potrivit unor surse că are la bază o platformă absolut nouă pe care în viitor se vor construi modele ca Peugeot 2008 sau Citroen C3 Picasso.

X-tra casual: Elevated seating position, spacious interior and high versatility.

Opel mai spune că noul Crossland X este un automobil urban pentru familii, care este gata să ofere un habitaclu confortabil şi spaţios, în raport cu o poziţie foarte bună la volan. Ce ţine de volumul portbagajului, acesta este egal cu 410 litri, mai mulţi decât la unii concurenţi: Peugeot 2008 – 350 litri sau Renault Captur – 377 litri.

X-tremely versatile: Passengers in the rear have the possibility to adjust their seating position by 150 millimeters in longitudinal direction.

În habitaclu Opel Crossland X mai are o dotare interesantă, toată bancheta din spate se poate mişca înainte cu 150 de milimetri! Acest lucru va permite mărirea volumului portbagajului cu încă 100 de litri! Iar în cazul în care speteaza banchetei este rabatată, volumul total creşte până la 1.255 de litri.

X-tremely cool: From the front, the Crossland X confidently displays a prominent grille with shining Opel Blitz.

La capitolul tehnic, un lucru care cam ne-a dezamăgit este lipsa tracţiunii integrale. Aceasta nu este oferită nici în calitate de dotare opţională, toate maşinile fiind dotate cu una pe puntea din faţă.

New Opel Crossland X: Crisp and compact on the outside, very spacious and versatile on the inside with trendy two-tone paintwork and a cool SUV look.

Deocamdată nu se cunoaşte nici gama de motoare de care va dispune noul Crossland X. Informaţiile neoficiale arată că vor exista unităţi cu volume cuprinse între 1.2 şi 2.0 litri. Transmisiile vor fi manuale şi automate.

X-tra compact: With a length of 4.21 meters, the new Opel Crossland X is 16 centimeters shorter than an Astra while at the same time 10 centimeters higher.

Printre alte dotări pe care le are noul crossover compact Opel este un sistem multimedia cu ecran de opt inci, care suportă interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.

De asemenea, mai este disponibil un punct de acces Wi-Fi, dispozitiv de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, sistem de acces în maşină fără cheie, buton de pornire a motorului, încălzire a volanului şi a parbrizului, sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, asistent de avertizare în cazul unor coliziuni frontale, sistem de frânare automată în cazuri de urgenţă, cameră de supraveghere spate, asistent la parcare, cruise control, acoperiş panoramic, etc.

Amintim că premiera publică a maşinii va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Clienţii vor putea cumpăra maşina deja la începutul verii.

New X family: The Opel Crossland X joins the Opel Mokka X bestseller.
New X-perience: Buyers can improve the feeling of space even further with the optional panoramic glass roof.
X-factor technologies: Opel OnStar, great infotainment and numerous assistance systems.
X-tremely cool: From the front, the Crossland X confidently displays a prominent grille with shining Opel Blitz.
New X-perience: Buyers can improve the feeling of space even further with the optional panoramic glass roof.
Stylish for the city, as cool as a SUV: The new Opel Crossland X celebrates its premiere in the Berlin “Kraftwerk” on February 1.
Crossover for the urban lifestyle: Featuring lots of space and a stylish two-tone design, the highly versatile Opel Crossland X knows no limits.
Pretty practical: The new Opel Crossland X is at home in the suburbs as it is on the road to the holidays.
Pretty stylish: The new Opel Crossland X is cool, trendy and comfortable as well as highly versatile.
No limits: The new Opel Crossland X is at home in the suburbs as it is on the road to the holidays.
Perfect vision: The new Opel Crossland X offers top technologies such as AFL full LED adaptive headlights.
Clearly Opel: The new Crossland X with Opel-typical double wing graphics in the LED taillights.
Best connected: The Opel OnStar personal connectivity and service assistant is just one of the strengths of the Crossland X.
Highly versatile: The 60:40-split rear seats of the new Opel Crossland X can be adjusted longitudinally over a range of 150 millimeters.
Class leading: The new Opel Crossland X offers 410 liters of trunk space without folding the rear seats.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata