(video) Premieră: Noua ediţie limitată Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Puține aeronave din era jet-urilor sunt la fel de ușor de recunoscut şi memorabile ca celebrele Concorde. Acum, la 50 de ani de la primul său zbor, acest avion supersonic ce putea transporta pasageri, creat în cadrul unei colaborări anglo-franceze unice, este inspirația pentru cel mai recent membru al seriei Aston Martin Wings.

Seria Aston Martin Wings a fost anunţată chiar cu câteva zile mai devreme şi va aduna sub aceeași aripă atât automobile exclusiviste viitoare în ediţii limitate, cât şi cele anterior lansate, proiecte care au tangenţă cu aviaţia, precum: Vanquish S Red Arrows Edition (2017, zece exemplare), V12 Vantage S “Spitfire 80” (2016, opt exemplare) şi V8 Vantage S Blades Edition (2015, cinci exemplare).

Mașina a fost comandată de către dealerul Aston Martin Bristol, care se găsește cel mai aproape de Aerospace Bristol din Filton, locul care acum este casa ultimului Concorde care a zburat vreodată și locația unde Concorde-ul britanic a fost produs.

Anunțul de astăzi coincide şi cu data de 26 noiembrie 2003 când acest avion, botezat G-BOAF, a zburat pentru ultima dată. De asemenea, automobilul aduce un tribut celor 100 de ani pe care i-a împlinit în acest an, pe 25 august, unul dintre drapelele celor doi operatori care îl aveau în uz: British Airways.

Noul DBS Superleggera Concorde este pregătit de către subdiviziunea Q by Aston Martin care se ocupă de personalizare până în cele mai mici detalii. La exterior a primit nişte elemente decorative în zona aripilor frontale, realizate sub forma aeronavei din bucăţi de aluminiu solid; o livrea specială în culorile British Airways pe montanţii acoperişului, spoilerul aero blade, splitter şi difuzorul de aer; un acoperiş din fibră de carbon neagră cu o emblema grafică a siluetei Concorde; faimosul logo British Airways “Speedmarque” pe partea inferioară a aripilor frontale; o insignă personalizată pe capotă; jante forjate exclusive cu câte 10 spiţe duble; numerele de identificare ale aeronavei Autorității Aviației Civile şi plăcuţie de inspecție personalizate semnate de președintele Aston Martin Lagonda Andy Palmer și de președintele British Airways, Alex Cruz.

În habitaclu se vor putea găsi: un logo Concorde pe spătarele scaunelor tapiţate cu piele premium; o grafică a unui Mach Meter brodată pe parasolarul şoferului; un tavan personalizat cu Alcantara şi grafică “sonic boom”; padele de comutare manuală a treptelor, din spatele volanului, realizate din titan preluat din lamele compresorului avionului legendar; covoraşe speciale cu pattern Terence Conran; praguri interioare personalizate; inserţii suplimentare din aluminiu solid şi fibră de carbon; etc.

În total vor exista doar 10 exemplare! Preţul de start al maşinii este de tocmai 321.350 de lire sterline sau puţin peste 375.500 de euro! O parte din banii încasaţi vor fi donaţi organizaţiei non-profit Air League Trust care îi învață pe copiii din familii defavorizate să zboare și le oferă sprijin pentru a lucra în inginerie.

Vezi şi alte ediţii limitate a modelului:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/