(video) Prima premieră BMW din 2024: Noile modele Seria 4 Coupe și Convertible facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prima premieră a mărcii din 2023. Liderii de piaţă la nivel global în segmentul coupeurilor şi decapotabilelor de clasă medie îşi măresc atractivitatea printr-o actualizare de design şi tehnologii. Totodată se aleg cu o gamă bogată de motorizări pe benzină şi motorină, marea majoritate fiind disponibile cu tehnologie mild hybrid.

De la momentul lansării pe piață a actualei generații, piața din SUA a înregistrat cea mai puternică cerere pentru coupe. BMW Seria 4 Cabrio a fost, de asemenea, cel mai popular în SUA până în prezent.

Caracteristici cheie:

  • În continuare coupeul dispune de două scaune posterioare cu un caracter individual. Iar funcția de rabatare a banchetei, divizată în trei secțiuni, crește versatilitatea interiorului atunci când vine vorba de acomodarea articolelor pentru activități de agrement și călătorii mai lungi.
  • O caracteristică importantă specifică pentru BMW Seria 4 Convertible este acoperișul moale, care combină duritatea unui hardtop retractabil cu estetica clasică a unui plafon din material textil. Mecanismul de acționare electric poate fi activat în timpul deplasării cu până la 50 km/h, iar procesul de deschidere/închidere durează 18 secunde.
  • Pe lângă capotă, panourile laterale frontale și portierele, numeroase componente ale șasiului sunt, de asemenea, fabricate din aluminiu. Modelele au un coeficient de rezistență aerodinamică de până la 0.25 și 0.27 Cd respectiv.
  • Nou este și un EfficiencyCoach din aplicația My BMW, care oferă sfaturi utile pentru o conducere mai eficientă. În acest scop, acest sistem analizează cifrele de consum de combustibil și le compară atât cu cifrele din luna precedentă, cât și cu cele realizate de alți șoferi din comunitate cu motoare comparabile. Apoi utilizează aceste informații ca bază pentru recomandări pentru o conducere mai eficientă.
  • Schimbări exterioare:
    • Caracteristicile pachetului opțional M Sport adaugă un plus de putere aspectului dinamic al mașinilor. Acesta include un difuzor în secțiunea inferioară a barei de protecție spate, care este acum vopsit în negru lucios. În plus, terminațiile de eșapament integrate au un diametru mărit de la 90 la 100 mm. Ca o extensie a pachetului M Sport, clienții își pot comanda mașinile și cu pachetul M Sport Pro și pachetul exterior M Carbon.
    • Prizele de aer ale grilei au o structură sub formă de plasă, atât în ​​formă standard, cât și atunci când este specificat pachetul M Sport. Cadrul grilei este acum în crom mat.
    • Modelele dispun de faruri îmbunătățite vizual și funcțional. Unitățile LED din interior au fost reproiectate și au o nouă structură. Faza scurtă și lungă sunt generate dintr-un singur modul LED. Iar o pereche de elemente verticale în formă de săgeată găzduiesc funcțiile luminii laterale, servesc drept lumini de zi și de semnalizare a direcției.
      • Farurile Adaptive LED cu faza lungă cu matrice non-orbitoare sunt disponibile opțional. Ele pot fi identificate prin incrustații albastre și includ lumini urbane și o funcție de iluminare în curbe. Structura prismatică a unităților LED pentru luminile urbane oferă un contrast izbitor față de iluminarea uniformă a unităților dedicate luminilor de zi.
      • Oferite împreună cu pachetul M Sport Pro, dacă sunt alese farurile Adaptive LED, sunt lumini M Shadowline cu accente interioare întunecate. Și, dacă este instalat opțional Comfort Access, farurile generează o animație luminoasă de bun venit odată ce șoferul și cheia vehiculului ajung la mai puțin de trei metri de mașină.
      • De asemenea, dacă se optează pentru farurile Adaptive LED, în combinație cu acestea se oferă stopuri Laserlight. Această versiune specifică cu un efect de iluminare inovator folosește o tehnologie văzută pentru prima dată pe BMW M4 CSL. Aici, diodele laser luminează fiecare câte un pachet de fibre optice, oferind stopurilor o imagine luminoasă complicată. Liniile precise ale luminii laser tridimensionale conferă acestor stopuri – care își fac debutul într-o mașină produsă în volum – un design exclusivist și inconfundabil.
    • Clienții pot oferi exteriorului o notă personală, cu o alegere între două finisaje solide și opt metalizate. Cape York Green metalizat și Fire Red metalizat sunt noi completări la gamă. De asemenea, sunt oferite o mare varietate de finisaje de vopsea BMW Individual și finisaje speciale de vopsea BMW Individual.
    • Ambele mașini sunt oferite pentru prima dată cu trei noi variante de jante de 19 inchi.
  • Pentru ambele modele sunt disponibile accesorii M Performance precum: grilă ornamentală frontală din fibră de carbon, extensii pe pragurile laterale din fibră de carbon, jante specifice forjate de 18-20 inchi cu anvelope mixte/sport, scaune M Performance îmbrăcate din Alcantara/fibră de carbon, benzile decorative interioare M Performance din fibră de carbon și ornamentele pentru prag.
  • Schimbări interioare:
    • Volanele de ultimă generație se remarcă prin designul lor modern și sportiv. Standard, șoferul va găsi în fața sa un volan sport din piele nou proiectat, cu o jantă poligonală și două spițe. Pachetul M Sport aduce acum un volan M din piele cu design în trei spițe, cu latură inferioară aplatizată și un marcaj central discret.
      • Ambele versiuni ale volanelor au standard butoane multifuncționale iluminate și padele pentru schimbarea manuală a treptelor de viteză.
    • Introducerea celui mai nou BMW iDrive cu QuickSelect (cu sistem de operare BMW 8.5 pe un monitor de 14.9 inchi curbat, aflat în dreapta unui panou de bord de 12.3 inchi) aduce, de asemenea, o funcționare îmbunătățită a funcțiilor de ventilație și control a climatizării, permițând o reducere suplimentară a numărului de butoane și comenzi fizice din cockpit. Selectarea temperaturii, intensitatea ventilației și – dacă sunt specificate caracteristicile relevante – încălzirea scaunului și a volanului pot fi acum reglate prin atingere prin intermediul BMW Curved Display sau prin comandă vocală cu ajutorul Asistentului personal inteligent BMW. 
    • Noile comenzi fizice ale deflectoarelor de ventilație permit reglarea direcției fluxului de aer prin mișcări de rotație și înclinare. 
    • Specificarea ornamentelor Sensatec opționale pentru panoul de bord înseamnă că clienții vor găsi acum o structură de suprafață mai rafinată, care evidențiază și mai mult atmosfera modernă premium a interiorului.
    • Iluminarea ambientală standard include acum și iluminarea de contur integrată în ornamentele din jurul deflectoarelor centrale de ventilație. Culoarea (nouă opțiuni) și luminozitate poate fi reglată în funcție de preferințele personale. Funcționalitatea iluminării interioare include și o animație atmosferică de bun venit și la revedere, dar și semnale luminoase care indică o ușă deschisă sau un apel telefonic primit.
  • Scaunele sport standard se combină cu suprafețele interioare din Sensatec perforat. Tapițeria din piele Vernasca cu matlasare decorativă disponibilă opțional este acum oferită și în noua variantă bicoloră Negru/Roșu. Și ambele modele pot fi echipate și cu ornamente din piele BMW Individual Merino în trei culori.
    • Când este comandat cu pachetul M Sport sau în formă M Performance, noul BMW Seria 4 Coupe vine cu o tapițeria neagră specială M Performtex. Făcându-și debutul într-un model BMW, această acoperire din velur combină calitatea înaltă a materialului și un design sportiv cu greutate redusă și o metodă de producție optimizată pentru durabilitate și mai puțin emisii de CO2.
  • Selecția de benzi decorative interioare disponibile a fost, de asemenea, revizuită pe larg, cu specificații standard Dark Graphite mat. Pachetul M Sport include benzi decorative interioare Aluminium Rhombicle Anthracite. De asemenea, pe lista de opțiuni se află ornamentele din lemn fin de frasin Fineline Light cu pori deschiși sau Grey Blue cu pori deschiși, pe lângă cele M din fibră de carbon.
  • Aplicațiile galvanizate pentru panoul de control de pe uși, care include comenzile geamurilor și comutatorul de blocare, sunt disponibile. Și clienții pot specifica, de asemenea, aplicațiile din sticlă CraftedClarity – o altă nouă completare în lista de opțiuni. Acestea conferă manetei selectorului de viteze, controlerului BMW iDrive și butonul Start/Stop un aer deosebit de exclusivitate, atât vizual, cât și în ceea ce privește modul în care se simt la atingere.
  • Opțional este un BMW Head-Up Display.
  • Sistemul de navigație BMW Maps bazat pe cloud face parte din standardul BMW Live Cockpit Plus.
  • O altă caracteristică nouă este funcția Augmented View care, la fel ca BMW Head-Up Display, este disponibilă prin specificarea opționalului BMW Live Cockpit Professional. Acest lucru completează afișarea hărții sistemului de navigație prin afișarea unui flux video în direct și sporindu-l cu sfaturi și informații pentru a se potrivi cu contextul. La intersecțiile confuze, de exemplu, o săgeată direcțională animată este integrată în imaginea video pentru a ajuta șoferul să ia cea mai bună ocolire pentru traseul planificat. Funcția Augmented View poate veni, de asemenea, în ajutorul șoferului atunci când caută un loc de parcare, afișând informații suplimentare.
  • Clienții pot activa un personal eSIM standard, pe lângă SIM-ul mobil încorporat în vehicul. Acest lucru permite vehiculului să utilizeze standardul de comunicații mobile 5G și mai propune un hotspot Wi-Fi în mașină.
  • În multe țări europene, BMW ID le va permite șoferilor să plătească taxe de parcare direct din vehiculul lor. Iar clienții din Germania au, de asemenea, opțiunea de a plăti facturile de combustibil din mașina lor, de îndată ce au alimentat la benzinăriile participante în program.
  • Sub capotă:
    • Toate unitățile de propulsie fac parte din generația modulară actuală de motoare Efficient Dynamics și toate sunt cuplate standard la o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.
    • Puterea motorului este transmisă pe drum fie prin tracțiunea spate clasică, fie prin sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, în funcție de varianta de model.
    • Toate motoarele cu șase cilindri în linie, precum și unitatea diesel cu patru cilindri, sunt dotate cu tehnologie mild hybrid de 48 V pentru o livrare mai precisă a puterii și o eficiență mai mare. 
      • Acționarea electrică auxiliară ia forma unui demaror-generator de 48 V și face disponibilă instantaneu o putere de 8 kW/11 CP ca răspuns la cea mai mică accelerație. Unitatea de antrenare electrică asistă, de asemenea, motorul termic atunci când are loc o deplasare cu o viteză constantă, permițându-i să funcționeze cât mai des posibil într-un interval de sarcină optimizat pentru eficiență.
      • Sistemul mild hybrid permite suplimentar utilizarea energiei electrice recuperate prin frânare, care este stocată într-o mică baterie de 48V. Energia este utilizată și pentru sistemul electric de 12V de la bord, cu ajutorul unui transformator de tensiune. Acest lucru permite consumatorilor electrici ai vehiculului să fie operați și mai eficient.
    • Amortizoarele standard actualizate rafinează echilibrul dintre sportivitate și confortul pe distanțe lungi. Mai sunt disponibile diferite opțiuni pentru personalizarea caracterului mașinii, inclusiv suspensie M Sport, suspensie M adaptivă cu direcție sport variabilă și frâne M Sport.
  • Motorizările disponibile:
    • BMW 420i Coupé: Motor pe benzină cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 135 kW/184 CP între 5.000 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 300 Nm între 1.350 şi 4.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 7.5 secunde. Viteza maximă: 240 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 6.3-7.1 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 143-161 g/km.
    • BMW 430i xDrive Coupé: Motor pe benzină cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 180 kW/245 CP între 4.500 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 400 Nm între 1.600 şi 4.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 5.7 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 6.9-7.7 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 157-174 g/km.
    • BMW M440i xDrive Coupé: Motor pe benzină cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.998 cmc, putere: 275 kW/374 CP între 5.500 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 500 Nm între 1.900 şi 5.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 4.5 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 7.7-8.5 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 174-191 g/km.
    • BMW 420d Coupé [420d xDrive Coupé]: Motor diesel cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 400 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 7.1 secunde [7.4 secunde]. Viteza maximă: 240 km/h [238 km/h]. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 4.8-5.5 l/100 km [5.1-5.9 l/100 km]. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 126-144 g/km [135-154 g/km].
    • BMW 430d xDrive Coupé: Motor diesel cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 210 kW/286 CP la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 650 Nm între 1.500 şi 2.500 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 5.1 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 5.5-6.2 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 145-162 g/km.
    • BMW M440d xDrive Coupé: Motor diesel cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 250 kW/340 CP la 4.400 rpm. Cuplu maxim: 700 Nm între 1.750 şi 2.250 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 4.6 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 6.1-6.7 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 160-175 g/km.
    • BMW 420i Convertible: Motor pe benzină cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 135 kW/184 CP între 5.000 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 300 Nm între 1.350 şi 4.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 8.2 secunde. Viteza maximă: 236 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 6.7-7.4 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 152-169 g/km.
    • BMW 430i xDrive Convertible: Motor pe benzină cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 180 kW/245 CP între 4.500 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 400 Nm între 1.600 şi 4.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 6.3 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 7.3-8.0 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 166-182 g/km.
    • BMW M440i xDrive Convertible: Motor pe benzină cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.998 cmc, putere: 275 kW/374 CP între 5.500 şi 6.500 rpm. Cuplu maxim: 500 Nm între 1.900 şi 5.000 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 4.9 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 8.1-8.7 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 182-197 g/km.
    • BMW 420d Convertible: Motor diesel cu patru cilindri în linie. Capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 400 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 7.6 secunde. Viteza maximă: 236 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 5.2-5.8 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 136-153 g/km.
    • BMW 430d Convertible: Motor diesel cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 210 kW/286 CP la 4.000 rpm. Cuplu maxim: 650 Nm între 1.500 şi 2.500 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 5.8 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 5.6-6.2 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 146-164 g/km.
    • BMW M440d xDrive Convertible: Motor diesel cu şase cilindri în linie. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 250 kW/340 CP la 4.400 rpm. Cuplu maxim: 700 Nm între 1.750 şi 2.250 rpm. Acceleraţie 0-100 km/h: 5.0 secunde. Viteza maximă: 250 km/h. Consum mixt de combustibil în ciclu WLTP: 6.4-6.9 l/100 km. Emisii combinate de CO₂ în ciclul WLTP: 167-182 g/km.

Specificații tehnice în detalii

  • Modelele M Performance sunt disponibile atât cu motoare pe benzină, cât și cu motoare diesel, fiecare cu o cilindree de 3.0 litri. Atributele de performanță sunt susținute, printre altele, de cea mai recentă tehnologie M TwinPower Turbo – care este adaptată individual la motorul respectiv. O altă caracteristică comună este tehnologia mild hybrid de 48 V.
    • Suspensia M Sport cu direcție sport variabilă poate fi găsită pe lista de echipamente standard pentru modelele de vârf, împreună cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte cu o acțiune de schimbare ultra-ascuțită, frâne M Sport și diferențial M Sport.
    • Noua ediție a acestor modele este prevăzută cu o grilă de radiator cu un cadru negru lucios și bare dispuse orizontal împodobite de un logo M. Terminațiile de eșapament au un ornament trapezoidal.
    • Standard vin cu oglinzi exterioare M de pe M4.
    • Pachetul exterior opțional M Carbon cuprinde capace de oglinzi exterioare și inserții pentru prizele de aer exterioare. Modelul coupe are și un spoiler spate Gurney din fibră de carbon. Acest extra opțional adaugă și un difuzor din fibră de carbon în secțiunea inferioară a șorțului din spate, care este exclusiv pentru modelele M Performance.
  • Gama de sisteme pentru conducere automată și parcare este la fel de extinsă. 
    • Mașinile sunt echipate standard cu sistem de avertizare a coliziunii frontale cu intervenție în frânare, Cruise Control cu ​​funcție de frânare, Speed ​​Limit Info cu indicator de interzicere a depășirii, Asistență manuală pentru limitarea vitezei și Avertizare de părăsire a benzii de rulare cu intervenție din partea automobilului pentru revenirea în bandă. 
    • Opționalul remarcabil este pachetul Driving Assistant Professional care cuprinde Asistentul pentru direcție și controlul benzii de rulare, Cruise Control activ cu funcție Stop&Go, Asistență automată pentru limitarea vitezei, controlul vitezei traseului și recunoașterea semaforului.
    • Controlul distanței de parcare cu senzori frontali/posteriori face parte, de asemenea, din specificațiile standard. Asistentul de parcare standard permite manevrarea automată în și în afara locurilor de parcare, precum și cu o cameră de asistență pentru marșarier și asistentul pentru marșarier. 
    • Există și opțiunea Parking Assistant Plus cu funcțiile Park View, Panorama View și Remote 3D View.

Ambele modele vor fi produse la uzina BMW Group din Dingolfing. Lansarea pe piaţă va începe în martie 2024. Cele mai importante pieţe de vânzare vor fi SUA, Germania şi China.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise