Reacţia Primăriei Chişinău şi a MAEIE după ce un vicepretor ar fi fost prins beat la volan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primăria Capitalei a venit cu o reacţie după ce un angajat cu funcţie de conducere al instituției a fost prins beat la volan de către poliţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Natalia Ixari, acest caz va fi analizat de comisia de disciplină, iar organele de drept trebuie să acționeze conform legii, notează publika.md

Iar reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene a declarat pentru NewsMaker că „incidentul este extrem de regretabil”.

„Dorim să informăm că actul în cauză a fost imediat anulat. MAEIE a inițiat o verificare exhaustivă a utilizării documentelor de serviciu. În acest context, este important să subliniem că pașaportul diplomatic este furnizat angajaților MAEIE în scopul îndeplinirii atribuțiilor lor de serviciu, iar imunitățile și privilegiile care decurg din posesia acestui document se aplică exclusiv în statele în care sunt acreditați. Cu alte cuvinte, imunitățile diplomatice ale unui cetățean moldovean care deține un pașaport diplomatic nu se extind și asupra teritoriului Republicii Moldova, care este statul emitent al documentului.”

De asemenea, reprezentanții instituției au spus că, „în conformitate cu prevederile legale, este responsabilitatea fiecărui titular să predea pașaportul diplomatic la MAEIE, după realizarea mandatului de serviciu”.

Colegii de la ProTV au încercat să-l apeleze pe Roman Macovenco pe numărul de serviciu pentru o reacție, însă nimeni nu a răspuns la apeluri. Nici pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise